Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poľovník, ktorého zbraň postrelila ženu, nie je ani po niekoľkých dňoch obvinený
Zdielať na

Poľovník, ktorého zbraň postrelila ženu, nie je ani po niekoľkých dňoch obvinený

TURIEC / Šokujúci prípad streľby v Turci nemá ani po troch dňoch rozuzlenie. Náboj zo zbrane, ktorá pri manipulácii vystrelila, skončil v prechádzajúcom aute. Šokovanej matke poranili črepiny ruky. Deťom, ktoré sedeli na zadných sedadlách, sa našťastie nič nestalo. Žilinská polícia odmieta o prípade viac informovať.

69-ročný Tepličan porušil nielen zákon o zbraniach a strelive ale aj zákon o poľovníctve. "Zákon o poľovníctve ukladá v prípade, že vstupujete so zbraňou do miestnosti alebo vchádzate do intravilánu alebo ju ukladáte, tak musíte vybrať náboje z nábojovej komory tak aby tá puška nemohla strieľať laicky povedané," povedal hovorca Poľovníckej komory Alojz Kaššák. 

Toto zrejme dôchodca neurobil a keď guľovnica vystrelila, ani sa nešiel presvedčiť, kde náboj skončil. 33-ročná matka má okrem traumy, poranené ruky, akoby zázrakom sa jej dvom deťom vo veku 3 a 7 rokov nič nestalo. "Môžem ďakovať Bohu, že som ja a moje deti nažive," povedala zranená matka Danka. 

"Jednoznačne je to porušenie zákona a individuálne zlyhanie poľovníka," uviedol Kaššák. Polícia po včerajšom zverejnení strohých informácií už o prípade odmieta ďalej informovať. Poľovník sa na kameru vyjadriť odmietol, priznal, že potom, čo z jeho zbrane vyšiel výstrel vypil dve pivá, na otázku či bola u neho vykonaná dychová skúška polícia uviedla, že nebude poskytovať takéto informácie. 

Ešte žiadne obvinenie v tomto prípade nepadlo a polícia nezačala, dnes sme sa teda opäť pýtali, či už bol poľovník obvinený. "Na všetky otázky sme odpovedali v elektronickej komunikácii už včera, z dôvodu zmarenia nebudeme už k prípadu poskytovať viac informácií," povedal hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. 

Danka miesto, kde ju zasiahol náboj z guľovnice zďaleka obchádza aj po troch dňoch. Stále sa z toho, čo sa stalo celkom nespamätala. "Takéto chyby sa nemôžu stávať. Bojím sa tadiaľ chodiť," dodala Danka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy