Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Autobus spôsobil haváriu troch vozidiel. Vozidlo nemalo platnú technickú, ani emisnú kontrolu
Zdielať na

Autobus spôsobil haváriu troch vozidiel. Vozidlo nemalo platnú technickú, ani emisnú kontrolu

ČADCA / Pri dopravnej nehode autobusu a troch vozidiel, ktorá sa stala v Čadci sa našťastie nikto vážnejšie nezranil. Účastníci kolízie ale zostali v šoku, keď zistili, že autobus, ktorý do nich nabúral nemal 13 mesiacov platnú emisnú, ani technickú kontrolu.

Pani Irena sedela za volantom Suzuki spolu s kolegom šli do práce zastavili v kolóne. "Ja som sa len tak pozrel do zrkadla a vidím len červený kolos na nás a kričím pozor," povedal spolujazdec. 

"Len som čakala čo sa bude robiť a v tú sekundu bol v nás," uviedla vodička Irena Steinigerová. Po náraze ich odhodilo, nabúrali do auta stojaceho pred nimi, autobus v protismere narazil ešte aj do prívesného vozíka. "Keby bol pred nimi kamión tak ich tam zatlačí a pozabíja," povedal manžel šoférky. "Mali by tam byť dve brzdné dráhy ale bola iba jedna a ešte krátka," povedal spolujazdec. 

"Počas dokumentovania bolo zistené, že autobus nemal platnú emisnú ani technickú kontrolu, z uvedeného dôvodu bolo zadržané osvedčenie o evidencii vozidla aj tabuľky z EVČ," povedal hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. "Neuveriteľné, kebyže mal deň, ale rok," uviedol manžel šoférky. 

S majiteľom autobusu sa nám osobne hovoriť nepodarilo, no v telefonickom rozhovore priznal že autobus nemá platnú technickú kontrolu. "Ten autobus mal prepadnutú STK 13 mesiacov? Hej, ale bol covid tak bola výnimka, autobus šiel na výmenu oleja a STK ale medzitým mal nehodu," povedal majiteľ autobusu Vladimír Bitala. 

"On hovorí že autobus bol v depozite ale to je blbosť chodil hore dole," uviedol šoférkin manžel. "Ja som poslal šoféra, nech ide do Čadce a koho on už viezol, to ja neviem," povedal Bitala. 

"Ako je to možné, že môže prevážať ľudí v priebehu roka to je ohrozovanie stoviek až tisícov ľudí. V priebehu toho roka, čo ten autobus nemal, čo robiť na ceste," dodal spolujazdec Róbert. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy