Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Záhadná smrť ženy: Ležať mala na ceste, kým ju nezrazilo auto
Zdielať na

Záhadná smrť ženy: Ležať mala na ceste, kým ju nezrazilo auto

POLOMKA / Tragický večer na Horehroní. Pri obci Polomka zrazilo terénne auto 43-ročnú ženu. Podľa polície ležala tesne pred zrážkou na ceste. V tme a za zníženej viditeľnosti si ju vodička všimla príliš neskoro.

Nehoda sa stala neskoro večer za Polomkou pri Brezne. Za volantom auta sedela 29-ročná vodička. Mimo obce, na neosvetlenej ceste si chodkyňu všimla zrejme, keď už bolo príliš neskoro. "29-ročná vodička osobného auta narazila do chodkyne, ktorá ležala na pravej strane cesty," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

43 -očná žena utrpela mnohopočetné devastačné poranenia, zrážka s autom skončila s tragickými následkami. "Žiaľ, žena utrpela zranenia, ktoré boli nezlúčiteľné so životom. Záchranári jej už nedokázali pomôcť,"  skonštatovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

"Po dopravnej nehode vodička nezastavila a z miesta nehody ušla. Po čase sa ale vrátila,"  uviedla Faltániová.

 
Vodička bola v šoku, policajtom tvrdila, že si v prvých momentoch po nehode neuvedomila čo sa stalo, a že na ceste bol človek.

"Polcíia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a po vykonaní ďalších úkonov bude trestné stíhanie pravdepodobne rozšírené aj o neposkytnutie prvej pomoci," povedala policajná hovorkyňa.


Cesta na Horehroní bola niekoľko hodín ťažko prejazdná, stopy na mieste dokumentovali policajti, prizvali znalca z odboru dopravy a zisťovať budú aj to prečo chodkyňa pred nehodou ležala na zemi. "V prípade bola nariadená súdna pitva, pri ktorej budú u nebohej zisťovať požitie alkoholu alebo návykovej látky," uzavrela policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy