Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragická jazda v autoškole na strednom Slovensku: Žiaka malo počas jazdy zradiť srdce
Zdielať na

Tragická jazda v autoškole na strednom Slovensku: Žiaka malo počas jazdy zradiť srdce

KOVÁČOVÁ / Jazda v autoškole, ktorá sa skončila pred dvomi týždňami tragédiou zamestnáva políciu. Motorka, na ktorej sedel inštruktor so žiakom zletela z mosta, zastavili ju až stromy v strmom zráze. Polícia už má v rukách prvé výsledky, ktoré im napovedali viac o tom, čo sa na ceste medzi Kováčovou a Sliačom stalo.

Nehoda sa stala pár kilometrov za Kováčovou. Motorka prerazila zvodidlá a zrútila sa z mosta. Spočiatku si nikto nevedel vysvetliť, čo nehode predchádzalo.

Prvotné špekulácie

Za 43-ročným žiakom sedel mimoriadne skúsený inštruktor, ktorý podľa svedkov osudným úsekom nikdy rýchlo nejazdil. Spočiatku sa špekulovalo o tom, že im cestu mohlo skrížiť auto, prípadne divá zver. Nehodu 43-ročný muž neprežil, ťažko zraneného inštruktora našiel pri ceste jeden z jeho bývalých žiakov. "Videl som ho, reku to je Roman, ale kde má motorku?" komentoval svedok okolnosti nájdenia inštruktora. 

Prvé informácie o príčine nehody napovedali viac

Prípad pomáhali od začiatku objasňovať znalci z odboru zdravotníctva aj dopravy. "Podľa pitvy zdravotné dôvody," zverejnila výsledky pátrania Mária Faltániová, hovorkyňa krajského policajného zboru v Banskej Bystrici. Muža, ktorý si v autoškole robil vodičský preukaz na motorku, malo počas jazdy zradiť srdce. Pre inštruktora bolo potom ďalšie manévrovanie s motorkou prakticky nemožné. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy