Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Podvodník okradol 80-ročnú dôchodkyňu. Predstavil sa ako lekár a chcel pomôcť jej vnukovi
Zdielať na

Podvodník okradol 80-ročnú dôchodkyňu. Predstavil sa ako lekár a chcel pomôcť jej vnukovi

NITRA / O 13 700 eur obral podvodník 81-ročnú dôchodkyňu v Nitre. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, v nočných hodinách jej zazvonil telefón a muž sa predstavil ako lekár. Oznámil jej, že jej vnuk zavinil dopravnú nehodu, pri ktorej sa vážne zranil päťročný chlapček.

Podvodníci, použili klasický scenár. Na pevnú linku zavolali 81 ročnej žene a tvrdili, že jej synovec havaroval zranil sa no aj ťažko zranil dieťa z druhého vozidla. Ak za neho zaplatí vyhne sa väzeniu . Muž sa predstavil, ako lekár a dal jej k telefónu aj osobu, ktorá sa vydávala za synovca.

Žena mu povedala, že potrebné peniaze nemá doma, ale pomôže. Pod rúškom tmy neznámemu mužovi vyhodila z balkóna hotovosť 4 700 eur. Ďalších 9-tisíc eur vložila na účet, ktorý jej podvodník nadiktoval, na druhý deň ráno, hneď po tom, ako sa od neho dozvedela, že zranené dieťa zomrelo. To, že ide o podvod žena pochopila keď páchatelia pýtali ďalšie a ďalšie peniaze, dokonca jej navrhli aby im dala šperky. "Či viem zohnať ešte peniaze ja, že neviem, ten akože doktor mi povedal či nemôžem dať nijaké zlato," opísala priebeh komunikácie s podvodníkmi podvedená žena. 

Dôchodkyňa sa ešte vybrala do nemocnice zraneného synovca hľadať. Zistila, že tam nie je a ani lekár s takým menom tam nepracuje. Hovorí, však o tom,že to mali celé poriadne premyslené. "To bol ako filmový scenár to nemalo chybu. Ak máte v okolí dôchodcov upozornite ich na tento prípad, aby sa nedali oklamať," odkázala podvedená žena. 

Polícia v Nitre vec vyšetruje ako zločin podvodu a na prípade intenzívne pracuje vyšetrovateľ aj nitrianski kriminalisti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy