Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Motorkár dostal šmyk a skončil pod autobusom. Polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Motorkár dostal šmyk a skončil pod autobusom. Polícia začala trestné stíhanie

KOŠICE / K vážnej dopravnej nehode došlo včera podvečer v Košiciach. Ťažko sa pri nej zranil motocyklista, ktorý išiel po hlavnej a do cesty mu vošiel autobus mestskej hromadnej dopravy. Polícia už začala trestné stíhanie.

K vážnej dopravnej nehode došlo v pondelok, 6. septembra, podvečer v Košiciach, pri ktorej sa ťažko zranil motocyklista, ktorý išiel po hlavnej ceste. Polícia už aj začala trestné stíhanie.

K nehode došlo na frekventovanej križovatke zo sídliska Terasa smerom do mesta. Motorkár, ktorý dostal pravdepodobne šmyk skončil pod autobusom, ktorý prechádzal z vedľajšej cesty na hlavnú. Podľa predbežných informácii mu nedal autobus prednosť. Vodič motorky sa tesne pred zrážkou pustil a skončil pod autobusom. "Motorkár mal veľmi vážne zranenia, ťažké. Spolupracovali sme tu so zdravotníkmi s dvoma sanitnými vozidlami," vyjadril sa veliteľ zásahu Jaroslav Zemian.

"Pacienta priviezli po autonehode vo vážnom stave na oddelenie urgentného príjmu na Rastislavovej ulici. Počas dnešného dňa sa podrobil aj operačnému zákroku. Má mnohopočetné zlomeniny, ale momentálne je jeho stav stabilizovaný," informovala hovorkyňa nemocnice v Košiciach, Monika Krišková.

Cestujúcim v autobuse sa nič nestalo. Zatiaľ nie je známe akou rýchlosťou motorkár jazdil. "Dychová skúška vodiča mestskej hromadnej dopravy bola negatívna. To, či alkohol požil vodič motocyklu bude zisťované z jeho odobratého biologického materiálu," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva Lenka Ivanová. 

Cesta bola na takmer 2 hodiny uzatvorená, pre cestujúcich bola pripravená aj náhradná doprava. "Nášmu vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz do doby ukončenia vyšetrovania," konštatovala hovorkyňa dopravného podniku Vladimíra Petrušová. "Po zadokumentovaní dopravnej nehody košický policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy