Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sledoval ju, atakoval smskami a dokonca jej vypúšťal vzduch z pneumatík. Žena si s mužom zo Sniny zažila peklo
Zdielať na

Sledoval ju, atakoval smskami a dokonca jej vypúšťal vzduch z pneumatík. Žena si s mužom zo Sniny zažila peklo

SNINA / Prehnaný záujem o ženu ho dostal do poriadnych problémov. Muž zo Sniny ju neustále sledoval a dokonca jej vypúšťal vzduch z pneumatík na aute. Žena, ktorú jeho správanie obmedzovalo, nahlásila všetko na políciu.

Podľa zistení polície 38-ročný Sninčan atakoval o sedem rokov staršiu ženu od mája tohto roka. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že ju sledoval, zdržiaval sa v blízkosti jej trvaného pobytu a neustále ju atakoval prostredníctvom sms správ.

"Dožadoval sa informácií, kde sa žena zdržiava a  prečo v určitých časoch ešte nespí.  Len v mesiaci júl jej napísal viac ako 80 sms správ," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Správy, telefonáty, neustále kontaktovanie, aj taký charakter majú správy, že vzbudzujú obavy u osoby, že ako ešte ďalej bude osoba postupovať a kde všade ďalej môže zájsť," skonštatovala expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.


Podľa polície žena jeho konanie pociťovala ako obmedzovanie v obvyklom spôsobe života. "Muž mal pristúpiť aj k takým činom ako sfukovanie pneumatík na jej vozidle," uviedla policajná hovorkyňa Ligdayová.

"Je dôležité, aby sa zhromažďovali všetky tie napr. Správy, aby osoba, ktorá je takýmto spôsobom poškodená, vedela poskytnú dôkazy,"  vysvetlila Kurilovská.

Po tom, ako žena skutok ohlásila, vyšetrovateľ muža obvinili z trestného činu nebezpečného prenasledovania. Podľa expertky vo všeobecnosti v takýchto prípadoch môžu nastať dokonca dôvody väzby a v tejto súvislosti je možné zvažovať aj dohľad mediačného úradníka. Pri trestnom čine nebezpečného prenasledovanie je totiž možné využiť aj monitorovací náramok. "Elektronický monitoring je možné nastaviť presne, aby sa nepribližoval k určitej osoby, aby sa nepribližoval k určitému objektu, obydliu,"  povedala Kurilovská.

Muž je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie až na jeden rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy