Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sudca muža nevzal do väzby. Opätovne sa vyhrážal, tentokrát bodnutím vidličkou do krku
Zdielať na

Sudca muža nevzal do väzby. Opätovne sa vyhrážal, tentokrát bodnutím vidličkou do krku

HORNÝ ZEMPLÍN / Žene sa najskôr vyhrážal, že si na ňu prinesie mačetu a ublíži jej. A hoci prokurátor pre 62-ročného muža žiadal väzbu, sudca ho prepustil na slobodu. Napriek tomu, že obvinenému sudca uložil viaceré obmedzenia, po prepustení na slobodu vo vyhrážkach pokračoval. Mačetu chcel vymeniť za vidličku. Žene mal povedať, že jej ublíži tak, že všetko ukončí. Prokurátor preto znova navrhol väzbu.

Na chodbe pred pojednávacou miestnosťou čakal v sprievode polície. V putách skončil 62-ročný muž po tom, ako sa mal svojej o tri roky mladšej žene telefonicky vyhrážať zabitím, že príde s mačetou, rozbije dvere a ublíži jej. "Konanie muža vzbudilo u ženy dôvodnú obavu o život a zdravie. Obávala sa, že muž svoje vyhrážky aj naplní," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Hoci prokurátor na podnet vyšetrovateľa navrhoval väzobné stíhanie, sudca muža zo zadržania prepustil na slobodu, no s viacerými obmedzeniami. Zakázal mu požívať alkohol, vyhýbať sa konfliktom v poškodenou a hlásiť každú zmena miesta pobytu. Ako sa však ukázalo, nestačilo to. Krátko pre prepustení na slobodu muž v konaní pokračoval.

"Muž sa telefonicky vyhrážal svojej žene, že si vezme vidličku a že jej ňou ublíži a tak všetko ukončí. Konal tak totiž napriek tomu, že okresným súdom už koncom roku 2018 mal uložené obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov," hovorí Ligdayová. 

Po skutku nafúkal jedno promile. Skutok nekomentoval

A tak sa zopakoval ten istý scenár. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely. Čelí obvineniu z trestného činu nebezpečného vyhrážania v súbehu s marením výkonu úradného rozhodnutia.

Zo strany prokurátora znova nasledoval návrh na väzobné stíhanie

A to už bol sudca nekompromisný. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať páchaní trestnej činnosti," informuje hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Voči verdiktu sa neodvolal ani obvinený, ani prokurátor

Rozhodnutie je tak právoplatné a muž zo súdu putoval rovno za mreže vyšetrovacej väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy