Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Smrteľná nehoda motorkára pri Trnave: Pravdepodobne nezvládol riadenie
Zdielať na

Smrteľná nehoda motorkára pri Trnave: Pravdepodobne nezvládol riadenie

TRNAVA / Už takmer dve desiatky motorkárov zahynuli od začiatku sezóny na cestách Trnavského kraja. Ďalšou obeťou je 49-ročný muž, ktorý v sobotu z neznámych príčin narazil do zvodidiel. Na mieste bol mŕtvy.

Smrteľná dopravná nehoda sa stala v popoludňajších hodinách na kruhovom objazde medzi obcou Voderady a diaľnicou D1. Motorkár z galantského okresu prichádzal po vedľajšej ceste, v smere od Trnavy, ku kruhovému objazdu, pri bývalom nákupnom centre.

"Podľa prvotných informácií mal 49 ročný motorkár, z neznámych príčin, naraziť do zvodidiel. Žiaľ, pri páde z motocykla utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Pre zistenie prítomnosti alkoholu, mu bola odobratá krv," skonštatovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

​Po náraze prešla jeho motorka ešte niekoľko desiatok metrov, kým neskončila v kríkoch, na vrchole kruhového objazdu. Podľa svedkov nehody, muž prestal ovládať motorku.

"Nedýchal a svedkovia udalosti ho začali oživovať. Žiaľ vyslaní záchranári mu nedokázali pomôcť. Lekár po neúspešnej kardiopulmonálnej resuscitácii musel konštatovať smrť,"  informovala hovorkyňa operačného strediska  Alena Krčová.

Nariadená pitva by mala potvrdiť alebo vyvrátiť, či motorkárovi nedošlo počas jazdy nevoľno. Podľa informácie TV JOJ, nie je vylúčené, že mohol mať aj srdcový kolaps. Presné príčiny nehody polícia vyšetruje.

"Žiadame vodičov motocyklov, aby jazdili na svojich strojoch opatrne a nepreceňovali svoje schopnosti. Najdôležitejšie je vrátiť sa bezpečne zo svojej jazdy domov," uzavrela policajjná hovorkyňa Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy