Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kukláči pred panelákom zadržali príslušníka ZVJS
Zdielať na

Kukláči pred panelákom zadržali príslušníka ZVJS

RIMAVSKÁ SOBOTA / Príslušníka zboru väzenskej a justičnej stráže podozrievajú z protiprávneho konania. V piatok podvečer ho zadržali maskovaní policajti pred panelákom, kde býva. Jeho zamestnávateľ, ako aj Úrad inšpekčnej služby sú v poskytovaní informácií zatiaľ struční.


Kukláči prekvapili Rimavskosoboťana počas príchodu domov. Zasiahli, keď vystupoval z auta pred panelákom. Do svojho bytu pokračoval už s putami na rukách a v sprievode policajtov. Potom už pracovali za zatvorenými dverami. Pravdepodobne nasledovala domová prehliadka. Presunuli sa aj k jeho autu, kde stopy pomáhal hľadať aj služobný pes. Policajná akcia trvala niekoľko hodín.


Muž je podľa našich zistení príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže. Podľa nášho zdroja pracuje v tejto väznici na Sabovej pri Rimavskej Sobote a to dokonca v riadiacej funkcii.


"Potvrdzujeme, že vo večerných hodinách, mimo služobného času došlo k zadržaniu príslušníka ZVJS," informovala v stanovisku hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.


Ako dlho pôsobí v zbore a na akom poste ale hovorkyňa nekonkretizovala. A k prípadu viac informácií ani neposkytla. Odvolala sa na to, že kým vyšetrovanie pokračuje, nie sú oprávnení sa vyjadrovať. Prípad rieši inšpekcia ministerstva vnútra. Ani od nich sme sa viac podrobností ku včerajšiemu zásahu nedozvedeli.

"Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby zadržal príslušníka ZVJS pre podozrenie zo spáchania protiprávneho konania. V predmetnej veci je vedené trestné konanie," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Hrabovská.


Nie je známe ani to, z akého trestného činu je príslušník zboru podozrivý. Zásah policajtov prekvapil aj jeho susedov a netušia ani to, prečo ho zadržali. Na kameru hovoriť nechceli. Uviedli iba to, že ho poznajú ako slušného človeka. Dnes popoludní sme doma nezastihli ani jeho samotného. Pravdepodobne bol ešte stále zadržaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy