Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Terasa zmrzlinárne sa stala obeťou podguráženého mladíka. Pobil sa so slnečníkom
Zdielať na

Terasa zmrzlinárne sa stala obeťou podguráženého mladíka. Pobil sa so slnečníkom

KOMÁRNO / Silné ramená a zvláštny cit pre estetiku. Na terase zmrzlinárne v centre Komárna nezostalo nič na mieste. Muž, ktorého zachytili kamery majiteľa, už identifikovali ľudia zo sociálnej siete. Dĺžka jeho trestu bude závisieť od výšky škody.

"Takí trošku napití mladí chlapci, alebo možno nafetovaní, sa cítia byť silní, narobili nám nejakú tú škodu," hovorí Eduard Hégely, majiteľ zmrzlinárne s terasou. Terasa zmrzlinárne v centre Komárna sa zmenila na nepoznanie. Mladík, stískajúc prázdnu fľašu v ruke, sa najprv popasoval s veľkými kvetináčmi s oleandrami. Potom, ako sa pobil so slnečníkom, cit nočného exteriérového dizajnéra narušili stoličky uložené na okraji terasy. Sprvu ich ukladal, neskôr aj hádzal na cestu pešej zóny Komárna. "Konáre boli polámané z oleandrov zemina vysypaná, kvety boli rozťahané po ulici, dolámaný tento parazol. Niekedy okolo trištvrte na dve sa to stalo," opisuje Hégely. Vandalský čin ihneď oznámili aj mestskej polícii a pridali aj zábery z vlastnej priemyselnej kamery.

"To je možno aj polhodinová nahrávka," hovorí majiteľ cukrárne. "Poškodil zariadenie, ktoré mal vonku majiteľ. Začali sme v tom konať ako páchateľ neznámy, zatiaľ," vysvetľuje Alexander Tóth, náčelník MsP Komárno. Majiteľ zverejnil časť videa aj na sociálnej sieti. Podguráženého mladíka z neďalekej dediny okamžite spoznali. "Bude predvolaný, a potom uvidíme, ako ďalej, aj od toho sa to bude odvíjať, aká je výška škody," hovorí Alexander Tóth. Podobné prípady riešia víkend čo víkend aj majitelia okolitých prevádzok.

"Rozhádzal tu tabule, kopal do kvetín, nevieme, čo nás čaká na ráno, pijú, alebo neviem, že majú nejaké omamné látky, lebo ja si myslím, že normálni ľudia takéto veci neurobia," hovorí Imre Knirs, majiteľ neďalekej kaviarne. "On je trestaný už životom, že je taký hlupáčik, aký je. By sa mohlo takýmto ľuďom dať trest nejaké verejno-prospešné práce," uzatvára Hégely.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy