Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mladú ženu s ťažkým zdravotným postihnutím prepadla partia asi desiatich mladíkov
Zdielať na

Mladú ženu s ťažkým zdravotným postihnutím prepadla partia asi desiatich mladíkov

HORNÝ ZEMPLÍN / Mladú ženu s ťažkým zdravotným postihnutím prepadla partia asi desiatich mladíkov. Zhodili ju na koľajnice tak nešťastne, že sa nemohla ani postaviť. Polícia prípad vyšetruje ako zločin lúpeže. Prepadnutá žena sa rozhodla prehovoriť pred kamerou.

Dve mladé ženy tvrdia, že ich prepadla skupina asi 10 ich mladíkov. Hoci je jedna z nich zdravotne znevýhodnená, nezastavilo ich to. "Videli, že som chorá a aj tak, akoby na truc," skonštatovala prepadnutá žena Martina.

Podľa výpovede ju mali sotiť na koľajnice, kde utrpela zranenia. Jej kamarátka utekala pre pomoc. "Dievča prišlo k nám, utekalo odtiaľ, že tam prepadli kamarátku, že tam leží zranená. Kričala pomôžte ľudia, pomôžte, zavolajte policajtov,"  uviedla svedkyňa.

"Kričala som pol hodinu o pomoc a nikto ma pol hodinu nepočul," povedala Martina.

"Oni ju mohli normálne zabiť. Keby to skúsili na zdravého človeka, napríklad na mňa, tak dobre v úvodzovkách ale na ZŤP?," čuduje sa známa prepadnutej ženy.

​Polícia prípad vyšetruje ako zločin lúpeže. V prípade stále prebieha vypočúvanie svedkov, páchatelia stále nie sú známi. Prepadnuté ženy hovoria, že partie sa chceli striasť, no mladíci ich prenasledovali. "Bola to väčšia partia a nestíhali sme dávať pozor, ja na Kiku a ona na mňa dávala pozor," povedala prepadnutá Martina.

"Potom už išlo do tuhého, už som mala strach a hlavne o ňu," dodala jej kamarátka.

V tomto prípade podľa polície zatiaľ nepadlo žiadne obvinenie. "Podľa mňa už len to, že je ZŤP, tak mali by ísť normálne do väzenia za ublíženie na zdraví," myslí si známa Martiny.

"Vzhľadom k tomu, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania, momentálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uzavrela policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Najčítanejšie správy