Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia v Tatrách: O život prišli dvaja turisti. Slovákovi sa stala osudnou padajúca skala
Zdielať na

Tragédia v Tatrách: O život prišli dvaja turisti. Slovákovi sa stala osudnou padajúca skala

VYSOKÉ TATRY / Po tomto víkende pribudnú do smutnej štatistiky obetí Vysokých Tatier ďalšie dve mená. Padajúca skala popoludní smrteľne zranila 46-ročného Slováka. Niekoľko hodín pred tým objavili pod stenou Ovčiarskej Lávky telo ženy bez známok života.

​Horským záchranárom bolo náhodnými horolezcami oznámené nájdenie telesných pozostatkov v blízkosti Ovčiarskej lávky. "Podľa ich slov tam telo pravdepodobne ležalo už dlhšiu dobu. Záchranári HZS požiadali o súčinnosť Letku MV SR a po ich prílete leteli na miesto. Dvaja záchranári HZS boli vysadení pod miestom nálezu. Po nabalení telesných pozostatkov boli v podvese priamo z miesta vrtuľníkom transportovaní do Starého Smokovca," uviedla Horská záchranná služba na sociálnej sieti Facebook. Následne bolo telo odovzdané policajtom a obhliadajúcemu lekárovi. Podľa našich zistení išlo o mladú poľskú turistku, ktorá sa na túru vybrala sama a pravdepodobne spadla pri lezení.


K ďalšiemu smrteľnému úrazu došlo v nedeľu popoludní v Zlomiskovej doline vo Vysokých Tatrách. Leteckí záchranári z Popradu poskytovali pomoc 46-ročnému mužovi, ktorého zasiahol uvoľnený skalný blok do hlavy. V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Hopjaková. 

Muž ostal po páde ležať v bezvedomí. Prítomní svedkovia okamžite zahájili laickú resuscitáciu. Po vysadení horského záchranára a lekára leteckých záchranárov z paluby lanovou technikou pokračovali záchranári v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii. Ani napriek veľkej snahe sa im však už nepodarilo obnoviť základné životné funkcie muža, ktorý rozsiahlym zraneniam na mieste podľahol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy