Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlodeji vykradli autá naložené na vagónoch. Škoda je viac ako 80-tisíc eur
Zdielať na

Zlodeji vykradli autá naložené na vagónoch. Škoda je viac ako 80-tisíc eur

SEKULE / Železničným policajtom sa podarilo chytiť zlodejov, ktorí vykrádali nové autá naložené na vagónoch. Išlo o tranzit drahých vozidiel, ktoré smerovali z fabriky k budúcim majiteľom. Pre povodne mali neplánovanú zastávku na Záhorí. Škoda je viac ako 80-tisíc eur.

V Sekuliach na železničnej stanici na odstavenej koľaji zlodeji sa vlámali do odstavených vyše tridsiatich áut. Nákladný vlak smerujúci do Nemecka prevážal niekoľko stoviek nových áut značky Audi.
Keďže z dôvodu povodne sa nemohol dostať do Nemecka vozne odstavil na Záhorí a nikto o nich nič nevedel. "Krátko na to si rušňovodič všimol, že autá sú na jednom vozni poškodené. Vieceré mali rozbité predné sklá," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Z niektorých áut ukradli všetky štyri kolesá, na tomto aute boli najdrahšie. Zlodeji taktiež odcudzili svetlomety, volantové erbegy, multifunkčné volanty. "Škody boli predbežne vyčíslené na viac ako 85 tisíc eur," dodala Linkešová.

Našli mobilný telefón

Policajti na mieste činu našli mobilný telefón jedného z páchateľov. V skorých ranných hodinách uvideli po nočnej vykrádačke 34-ročného muža. "Policajti, vojaci, služobný pes so psovodom boli pri zadržaní úspešní a muža spacifikovali," povedala hovorkyňa.
Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci troch mužov. "Dvaja zadržaní boli na základe príkazu súdu exkortovaný do výkonu väzby. Po treťom obvinenom 34-ročnom Miroslavovi Noskovičovi z Kostolišťa polícia vyhlásila celoštátne pátranie," informovala Linkešová..
Ľudia sú prekvapení, že vozidlá nikto nestrážil. "Keď majiteľovi tých áut nevadí, že to bolo takto zabezpečené, to je jeho zodpovednosť, myslí si návštevníčka obce Sekule. "V našej republike je všetko možné," povedal ďalší návštevník obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy