Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neuveriteľný počin mladej ženy: Týždeň po prijatí do zamestania v reštaurácii podnik zapálila
Zdielať na

Neuveriteľný počin mladej ženy: Týždeň po prijatí do zamestania v reštaurácii podnik zapálila

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM / 26-ročnú Júliu obvinili policajti z krádeže a z poškodzovania cudzej veci. Mladé dievča zamestnali dobrosrdeční majitelia reštaurácie v Kláštore pod Znievom ako prevádzkarku. Mesiac sa zaúčala, po týždni však prišla do podniku v noci s kanistrom paliva. Podľa polície ukradla peniaze a podnik zapálila.

Júlia prišla do reštaurácie, v ktorej pracovala v noci z utorka na stredu okolo druhej nadránom. "Mala kľúče. Vstúpila do prevádzky vypla hlavné ističe lebo si myslela, že vypne kamerový systém chvalabohu máme záložný zdroj a kamery fungovali ďalej," povedal majiteľ podniku Bohuš Sunka.

Z trezoru mala vziať stravné lístky a viac ako 5000 eur tie boli určené na výplaty. "Tvrdila, že ich niekomu odovzdala a že ich nemá," skonštatoval majiteľ podniku.

Následne reštauráciu poliala naftou, ktorú si kúpila na čerpacej stanici v Martine. "Tá jej nechcela horieť, tak si to otočila ešte raz. Šla si kúpiť benzín, ktorý bude horieť a znova to podpálila benzínom," vysvetlil Sunka.


"Poverený policajt obvodného oddelenia policajného zboru obvinil 26 ročnú ženu z prečinu krádeže a poškodzovania cudzej veci,"  informovala policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Júlia sa ku všetkému priznala. "Na obvinenú ženu nebol podaný podnet na návrh na vzatie do obvinenej do väzby," dodala Kremeňová.

"Je to nespravodlivé. Niekto si behá po slobode a my tu musíme makať všetci zamestnanci a dobrovoľníci,"
povedal zamestnanec Maroš.


"Prekvapilo ma to, že je stíhana na slobode a že nie je vo vyšetrovacej väzbe vzhľadom na rozsah škôd, ktoré tu spôsobila a čo všetko sa mohlo stať. Verejné ohrozenie, budova všetko pod plynom a elektrikou,"  
uviedol majiteľ reštaurácie.


"Normálny človek, ktorý nie je pod vplyvom nakroktík, nemôže spraviť takéto niečo, že by vošiel do reštaurácie zobral hotovosť a ešte to aj podpáli,"  skonštatoval zamestnanec Maroš.

Chceli sme sa obvinenej spýtať na to aký mala motív. Býva v podnájme na martinskom sídlisku, podľa susedov bola v čase našej návštevy doma, no neotvorila.

Reštauráciu už upratujú okrem zamestnancov pomáhajú aj úplne cudzí ľudia.

"Snažíme sa to vyčistiť ale stále to cítiť dymom. Veríme v to, že nás tu ľudia chcú, sú s nami spokojní,"
uzavrel majiteľ reštaurácie Bohuš Sunka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy