Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Výlet sa skončil nehodou: Motorkár nezvládol prejazd Šturcom, jeho priateľka je vo vážnom stave
Zdielať na

Výlet sa skončil nehodou: Motorkár nezvládol prejazd Šturcom, jeho priateľka je vo vážnom stave

HORSKÝ PRIECHOD ŠTUREC / Výlet sa neskončil podľa ich predstáv. Neskúsený 22-ročný motocyklista nezvládol jazdu prudkými zákrutami a havaroval na horskom priechode Šturec. Jeho 18-ročná spolujazdkyňa skončila v ťažkom stave v banskobystrickej nemocnici.

Slnečný víkendový deň chcela mladá dvojica využiť na výlet. Cesta na stredné Slovensko z Oravy ale nedopadla dobre. Jazda na motorke skončila neplánovane už na Šturci. 22-ročný motocyklista nezvládol jazdu prudkými zákrutami, ktorými je tento horský priechod známy. "22-ročný vodič motocykla neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. Pri prejazde zákrutou dostal šmyk. S motocyklom spadol a niekoľko desiatok metrov sa šmýkal do protismeru," informuje hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. 

Dvojicu šmýkalo po ceste, zastavil ich až náraz do značky

Našťastie oproti nim nešlo žiadne auto a nedošlo tak k ešte väčšej kolízii. Na Šturec vyrážali záchranári aj hasiči z Banskej Bystrice. Ich potrebovala 18-ročná spolujazdkyňa.

Mladý vodič vyviazol s minimálnymi následkami, jeho 18-ročná priateľka také šťastie nemala

Utrpela ťažké zranenia, záchranári jej poskytli prvú pomoc na mieste a sanitkou ju odviezli do Banskej Bystrice. Dievčina je hospitalizovaná v banskobystrickej nemocnici, pri nehode utrpela viacnásobné zlomeniny.

Mladík mal vodičský preukaz na veľkú motorku iba 4 dni

Bol tak zjavne bez dostatočných skúseností a zákruty na horskom priechode boli nad jeho sily. Podľa polície vodič precenil svoje schopnosti. "Vodičovi zadržali preukaz a nehoda v štádiu objasňovania," informuje Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy