Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž ukradol z hrobu urnu svojej bývalej manželky, zobral ju domov a zapálil jej sviečku
Zdielať na

Muž ukradol z hrobu urnu svojej bývalej manželky, zobral ju domov a zapálil jej sviečku

Archívna reportáž

HLOHOVEC / Muž z okresu Hlohovec ukradol z hrobu urnu svojej bývalej manželky. Ako informuje trnavská krajská polícia na sociálnej sieti, policajti z Leopoldova zadržali a obvinili 63-ročného muža z prečinu hanobenia mŕtveho

„Exmanželku pochovala rodina pred rokom v obci Trakovice (okr. Hlohovec). Na výročie jej smrti požiadal muž švagrinú, aby mu ukázala miesto jej posledného odpočinku," uviedla polícia. Keď muž zostal sám, nadvihol náhrobný kameň a urnu s telesnými pozostatkami si previezol do obce, kde býva. V dome položil urnu na stôl a zapálil jej sviečku.

Krátko nato nahlásila krádež urny na políciu sestra zosnulej. Poškodení mali podozrenie práve na bývalého manžela, s ktorým bola žena rozvedená 26 rokov. Obvinený sa ku všetkému priznal. „Konal pod vplyvom alkoholu, v dychu mal približne 0,5 promile," uviedla polícia. Urnu vrátil, skončil však v cele policajného zaistenia. Pri výsluchu povedal, že netušil, že sa takýmto konaním dopúšťa priestupku. Pozostatky svojej bývalej manželky chcel uložiť do iného hrobu, v obci kde býva. Vec realizujú v tzv. super rýchlom konaní. Mužovi hrozí trest na šesť mesiacov až tri roky.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy