Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragická nehoda pri Dolnom Kubíne: Hrozivú zrážku s vlakom neprežil otec štyroch detí
Zdielať na

Tragická nehoda pri Dolnom Kubíne: Hrozivú zrážku s vlakom neprežil otec štyroch detí

PÁRNICA / 45-ročný muž neprežil fatálnu zrážku s vlakom. Otec štyroch detí pri návrate domov vošiel so svojím autom na koľajisko priamo do dráhy prichádzajúceho vlaku. Telo vodiča mal silný náraz vymrštiť mimo vozidla.

​Takto skončila jazda 45-ročného muža, ktorý vošiel do koľajiska tesne pred vlakom. Rušňovodič sa snažil brzdiť, no nešťastiu nemohol zabrániť. Po silnom náraze s vlakom auto skrútilo a zrejme vodič vypadol von z vozidla. K nehode prišli prví dolnokubínski hasiči. "Po príjazde na miesto sa vodič nachádzal mimo vozidla v bezvedomí, príslušníci poskytli predlekársku prvú pomoc až do príchodu záchranárov, kde sme následne vykonávali resuscitáciu," povedal Martin Podbrežný, veliteľ zásahu HaZZ Dolný Kubín.

K ťažko zranenému mužovi priletel aj vrtuľník zo Žiliny. "Leteckí záchranári sa po prílete pridali ku rozšírenej resuscitácii," ozrejmila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE. Aj keď sa hasiči a zdravotníci snažili, mužovi sa život nepodarilo zachrániť. Pre nehodu bola jednokoľajová vlaková trať neprejazdná a vlaky meškali. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia. "Alkohol u 58-ročného rušňovodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva," uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy