Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podgurážený kamionista nezvládol zákrutu. Nafúkal skoro 2,5 promile
Zdielať na

Podgurážený kamionista nezvládol zákrutu. Nafúkal skoro 2,5 promile

PÚCHOV / Včera večer sa v Púchove prevrátil kamión. Bielorus, ktorý ho šoféroval vychádzal z čerpacej stanice, no už po pár metroch sa s ťahačom a návesom prevrátil. V dychu mu namerali takmer dve a pol promile alkoholu.

Bielorus sa predtým ako si sadol za volant poriadne posilnil alkoholom nezvládol zákrutu a s kamiónom sa prevrátil. 

Nehoda sa stala vo štvrtok večer krátko po osmej hodine v Púchove. Šofér našťastie do nikoho nenabúral, no v ľavotočivej zákrute zišiel z cesty, prevrátil sa a poškodil oplotenie pozemku súkromnej firmy. 53-ročnému Bielorusovi sa pri nehode nič nestalo, no pri dychovej skúške mu policajti namerali vysokú hodnotu alkoholu v dychu.

"Výsledok dychovej skúšky u vodiča bol 2,35 promile alkoholu v dychu, opakovaná dychová skúška mala hodnotu ešte vyššiu (2,42 promile)," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Dana Adámiková. 

Šofér skončil v cele policajného zaistenia v Púchove, keď vytriezvel, po vypočutí ho obvinili. "Poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu v Považskej Bystrici vzniesol obvinenie 53-ročnému mužovi za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedala Adámiková. 

Bielorusovi hrozilo ročné vazenie zo súdu odchádzal bez pút v sprievode obhajcu a tlmočníčky. Vodič vyviazol s podmienkou súčasťou rozsudku je aj zákaz vedenia vozidla po dobu troch rokov, ten však platí iba na Slovensku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy