Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri Galante horeli sociálne byty. Ľudia sú presvedčení, že išlo o podpaľačstvo
Zdielať na

Pri Galante horeli sociálne byty. Ľudia sú presvedčení, že išlo o podpaľačstvo

SLÁDKOVIČOVO, OKRES GALANTA / Obyvatelia sociálnych bytov majú strach o svoje životy. V blízkosti došlo k požiaru drevených kôlní. Oheň sa mohol preniesť aj na byty. Ľudia sú presvedčení, že požiar nebol žiadna náhoda. Policajti meno páchateľa už poznajú.

Hrôzu uvideli v skorých ranných hodinách obyvatelia sociálnych bytov v Sládkovičove. Šťastím v nešťastí bolo to, že jedného z nich ráno zobudil budík.

"Muž ráno išiel do roboty, zobudil nás a už horelo," povedala pani Cecília. Obrovské plamene pohltili drevené kôlne, ktoré zhoreli do tla. Požiar sa mohol preniesť aj na bytový dom, kde býva sedem rodín. "Veľmi sme sa báli, mam maloleté deti," uviedla pani Cecília. 

"Volali sme požiarnikov aj políciu," povedal ubyvateľ Sládkovičova. Požiar sa nachádzal v bezprostrednej blízkosti sociálnych bytov. Od sálaveho tepla popraskali aj okná. "Prasklo, manžel to zalepil, aby to nevypadlo," uviedla pani Daniela. 

"Zhoreli bicykle, jeden druhý, kára mi zhorela," povedal pán Marián, obyvateľ bytovky. Požiar značne poškodil aj vchodové dvere cez ktoré sa jednej rodine počas požiaru podarilo vybehnúť von.

"Mohla nám zhorieť aj strecha nad hlavou," povedala pani Eva, ktorá býva v bytovke. "Vieme kto to urobil, ale nebudeme to riešiť," povedal pani Eva. "Chlapec sa priznal, že on to urobil," uviedla obyvateľka horiacej bytovky. 

Polícia preveruje konanie miestneho 18-ročného mladíka. Policajti k okolnostiam požiaru požiadali o stanovisko aj zisťovateľa príčin požiaru. "Ak stanovisko potvrdí, že išlo zo strany mladíka o úmysel, môže dôjsť k prekvalifikovaniu skutku na trestný čin poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. "Bojím sa aj trojročnú púšťať von, aby jej niečo nespravili lebo ten s nožom tu behá," povedala pani 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy