Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Raper Momo sa so starostom Malých Levár hádal kvôli parkovaniu, ten na rapera vytiahol zbraň
Zdielať na
Krimi

Raper Momo sa so starostom Malých Levár hádal kvôli parkovaniu, ten na rapera vytiahol zbraň

BRATISLAVA / Hádali sa pre parkovacie miesto až kým starosta Malých Levár nevytiahol na známeho rapera pištoľ. Spor sa ťahá už tri roky. Celá kauza skončila až na Najvyššom súde. Dôvodom je odvolanie ešte bývalého Generálneho prokurátora. Ani po dnešnom dni nie je konflikt definitívne uzavretý.

Všetko sa začalo ešte v roku 2018. Starosta Malých Levár parkoval svoje auto v nákupnom centre na vyhradenom mieste pre rodiny s deťmi avšak bez dieťaťa. Raper Momo sa s Adriánom Perneckým dostal do konfliktu, potom ako chcel na mieste zaparkovať on. V aute mal aj svoju maloletú dcéru. Po vulgárnej výmene názorov mal raper starostovi napľuť do tváre a ten mu mal pľuvanec opätovať.

Starosta tvrdil, že zbraň síce vytiahol no zo strachu. Glock, ale vraj nebol nabitý a takýmto spôsobom chcel celý spor ukončiť. Prípad po niekoľkých mesiacoch skončil na okresnom súde. Ten v roku 2018 starostu uznal za vinného z nebezpečného vyhrážania sa. Dostal polročnú podmienku. Prípad sa po starostovom odvolaní dostal na Krajský súd, ktorý Perneckého oslobodil. No ani tým to neskončilo. Došlo vraj k porušeniu zákona v prospech obvineného.

Dovolanie v tomto prípade podal ešte bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Podľa neho bolo rozhodnutie Krajského súdu nezákonné a nesprávne.

Celý prípad tak skončil na Najvyššom súde. Dnes na verejnom zasadnutí dal senát za pravdu Čižnárovi a vyhovel dovolaniu. Kauza sa tak ani po rokoch neskončila a opäť sa presunie na Krajský súd.

"Sami ste počuli, že ten dovetok Navyššieho súdu je, že to konanie moje bolo asi aj oprávnené. Nakoľko tá situácia nebola len taká. Napadlo sa len rozhodnutie Krajského súdu," povedal Pernecký.

"To znamená, že aj keď ten skutok, ktorý je formálne trestným činom, nemusí byť ešte na konci tohto prípadu ako trestný čin hodnotený," uviedol advokát Perneckého. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy