Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neznámy vandal sa vybúril na aute: Žilinčanovi žltou farbou namaľoval svastiky
Zdielať na

Neznámy vandal sa vybúril na aute: Žilinčanovi žltou farbou namaľoval svastiky

KYSUCE / 47-ročný Michal zo Žiliny sa rozhodol, že bude v čase pandémie žiť na chalupe, ktorú má v Kysuckom regióne. Niekto sa mu však postaral o nepríjemné prekvapenie. Neznámy vandal sa vybúril na jeho aute.

Michalovo auto sa zmenilo z večera na ráno, lebo si niekto vyhliadol jeho malú fiatku, aby sa na nej realizoval škaredým spôsobom."Ráno som sa zobudil a takto som našiel auto," skonštatoval majiteľ auta Michal Šmida.


Neznámy autor si na svoje antidielo vybral žltú farbu. A na červenej karosérii zanechal rozličné nápisy, či znaky."No neviem si to vysvetliť," povedal Michal.

Vandal na aute vytvoril štetcom vulgárne symboly, a čo je horšie, zrejme chcel namaľovať nacistické hákové kríže, ale ostala po ňom len zdeformovaná svastika.
Žilinčan Michal nám povedal, že túto záležitosť na polícii nenahlási, no právnik nám povedal, čoho sa človek, ktorý poškodil auto dopustil.
"V prvom rade je to poškodzovanie cudzej veci, za istých okolností je možná trestná zadzba až tri roky nepodmienečne," uviedol právnik Martin Píry.

Avšak veľmi dôležitý je aj fakt, aký symbol si vybral na zobrazenie. "Ak by ten úmysel smeroval k tomu, že chce podporovať a propagovať také hnutia, aké sa spájajú s predmetnou symbolikou a bolo by to preukázateľné vzhľadom k osobe páchateľa, tak tá trestná sadzba by mohla byť 3 roky, respektíve za priťažujúcich okolností 5 rokov," dodal právnik Píry.


V tomto prípade zrejme zostane autor neznámy. No nie je vylúčené, že aj v budúcnosti sa takto niekde inde prejaví a polícia potom bude mať možnosť ho odhaliť a problémy so zákonom ho neminú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy