Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odovzdal vojakom doklady a pustil sa na útek. Muž tvrdil, že si chcel overiť ich kondíciu
Zdielať na

Odovzdal vojakom doklady a pustil sa na útek. Muž tvrdil, že si chcel overiť ich kondíciu

SLOVENSKO / UKRAJINSKÁ HRANICA - Donútil policajtov, aby za ním utekali – ku kurióznemu prípadu došlo na slovensko – ukrajinskej hranici. Hraničiari kontrolovali 46-ročného muža. Ten im síce odovzdal svoje doklady, no vzápätí začal šprintovať. Dôvod, pre ktorý pred políciou utekal, bol vskutku originálny a na našej východnej hranici sa s niečím takým doteraz nestretli.

Obyvateľ obce Malé Berezné sa pohyboval pozdĺž slovensko – ukrajinskej hranice. "Pohraničná stráž muža kontrolovala asi 300 metrov od hraničnej čiary," vysvetlila hovorkyňa pohraničnej stráže Ukrajiny Elena Tračuk.

Muž im síce cestovný doklad odovzdal, no vzápätí začať utekať smerom do lesa. Hliadka hraničnej polície sa okamžite rozbehla za ním.  Na otázku pohraničnej stráže, prečo utekal, odpovedal: "Chcel som si overiť, akú kondíciu majú vojaci, či sú dobre vycvičení."  Následne odpovedal, že si to preveril, a že sú na tom dobre. Mužovi hrozí pokuta alebo trest v podobe dvoch mesiacov povinných prác.



Hraničných policajtov v týchto dňoch zamestnali aj skupina cudzincov z Indie.  Nelegálni migranti sa vybrali na Slovensko, kam ale nedošli. Dopraviť ich mal 38 ročný Ukrajinec, tohto však polícia podozrieva z prevádzačstva. "38-ročný muž šoféroval osobné auto, v ktorom sa nachádzali štyria nelegálni migranti z Indie," uviedla hovorkyňa Tračuk. Len od začiatku tohto roka zadržali na našej východnej hranici 54 nelegálnych migrantov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy