Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Katolíckeho kňaza obvinili policajti z nedovoleného ozbrojovania. Pred pár mesiacmi pytliačil v lese
Zdielať na

Katolíckeho kňaza obvinili policajti z nedovoleného ozbrojovania. Pred pár mesiacmi pytliačil v lese

LEVICE / 55-ročného katolíckeho kňaza z okresu Levice obvinila polícia z nedovoleného ozbrojovania. Problémy so zákonom mal farár aj pred pár mesiacmi, keď pytliačil v lese. V čase zákazu zastrelil gravidnú danielicu. Polícia vtedy u neho našla aj nelegálne zbrane.

Po zadržaní kňaza za pytliactvo si na neho polícia posvietila a začali sa zaujímať aj o zbrane. Na fare im ich napokon dobrovoľne vydal spolu s nábojmi. Vyšetrovanie ukázalo, že aj napriek tomu, že muž vlastní zbrojný preukaz, dve pištole a dve guľovnice nemali u neho čo hľadať a zadovážil si ich nelegálne.

Polícia zaistila 4 kusy nelegálne držaných palných zbraní a 135 kusov nábojov

Polícia na prípade pracovala niekoľko mesiacov

Čakali na viaceré znalecké posudky a po skúmaní má katolícky kňaz už na krku obvinenie. Levický vyšetrovateľ obvinil muža z trestného činu nedovoleného ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Nitrianske biskupstvo nedisponuje žiadnou informáciou v tejto veci a nemáme sa k čomu vyjadrovať.

Z kňaza sa vykľul pytliak 

Celý prípad sa prevalil v marci, keď polícia pri náhodnej kontrole zistila, že z kňaza, ktorý je poľovníkom sa vykľul pytliak. Lovil totiž v nevhodnom období a bez povolenia. Skončil vtedy v policajnej cele.

Ulovil danielicu gravidnú, lovil v čase ochrany a zakázaným spôsobom

Za pytliactvo si kňaz z okresu Levice vypočul trest ešte v marci v takzvanom super-rýchlom konaní. Za toto nové obvinenie mu hrozí však vyšší trest. Pokutu 800 eur a zákaz činnosti na 12 mesiacov. Hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na 3-8 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy