Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Súd vymeral mužovi z Čiech trest. Počas októbrových protestov hádzal do policajtov dlažobné kocky
Zdielať na

Súd vymeral mužovi z Čiech trest. Počas októbrových protestov hádzal do policajtov dlažobné kocky

BRATISLAVA / Protipandemické protesty spred Úradu vlády z októbra minulého roku majú dohru. Tridsaťdvaročný Čech putuje na tvrdo do basy. Rozhodol o tom súd v Bratislave. Pavol po policajtoch hádzal dlažobné kocky a kamene, ktoré ich trafili do hlavy. Výtržníkovi pre núdzový stav hrozilo viac ako 20 rokov väzenia.

Pred súd sa postavil Pavol Ružička z Českej republiky, ktorý v októbri minulého roku prišiel pred Slovenský Úrad vlády protestovať proti pandemickým opatreniam. Protest sa ale zvrhol. Besnenie 32-ročného Čecha gradovalo a skončilo tak, že do ťažkoodencov hádzal dlažobné kocky a kamene, ktoré ich trafili do hlavy.

Kukláči Pavla spoločne ešte s jedným mužom zadržali a obvinili ich z útoku na verejného činiteľa. Čecha dokonca poslal sudca do väzby. Priťažila mu aj jeho minulosť. Bol totiž už trestaný. Dvojici pre mimoriadny stav hrozilo 12 - 25 rokov za mrežami.

Po takmer 8 mesiacoch sa posadil na lavicu obžalovaných. Pavol, ktorý dlažobnou kockou zranil policajta pred súdom všetko oľutoval a urobil vyhlásenie o svojej vine. Aj preto mu súd mimoriadne znížil trest. "Okresný súd Bratislava I. uznal obžalovaného za vinného z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa. Odsúdil ho na trest odňatia slobody vo výmere päť rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatiam slobody s minimálnym stupňom stráženia," informoval hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Verdikt je dnešným dňom právoplatným. Ani jedna zo strán sa neodvolala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy