Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bývalý partner sa pokúsil znásilniť ženu. Jej krik počula dcéra, snažila sa mamu brániť
Zdielať na

Bývalý partner sa pokúsil znásilniť ženu. Jej krik počula dcéra, snažila sa mamu brániť

HORNÝ ZEMPLÍN / Bývalý partner sa pokúsil znásilniť ženu. Jej zúfalé výkriky počula dcéra a mamu pred údajným agresorom bránila. Po incidente skončil muž za mrežami cely. Hrozí mu 15-ročný trest.

Ku skutku došlo okolo siedmej večer v jednom z bytov na Hornom Zemplíne. Poškodená žena nám povedala, že sa bránila, ako sa dalo a jej volanie o pomoc započula dcéra. "Bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do CPZ," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Pre 28-ročnú ženu je momentálne nepredstaviteľné, že by sa muž spoza mreží dostal na slobodu. "Nestalo sa to prvýkrát, dokopy ma napadol 12 krát. 12 krát som bola nútená privolať policajnú hliadku, oni s tým nič nerobili," hovorí poškodená. "Vzhľadom k tomu, že vo veci doposiaľ prebiehajú procesné úkony, ako aj k citlivosti prípadu bližšie informácie poskytovať nebudeme," informuje  Ligdayová. 

Nasledovať bude aj analýza DNA. "Mala som doniesť legíny, spodné prádlo, čo som mala na sebe. Fotili ma, čo som mala na sebe škrabance, modriny, vypovedala som pod kamerou," hovorí poškodená. 

Muž čelí obvineniu zo zločinu sexuálneho násilia. Stále je zadržaný v CPZ. "Ten človek mi v noci vyliezol na balkón, vyhrážal sa, že ma zabije, ja sa ho neskutočne bojím. Zakazoval mi chodiť vonku s deťmi, zakazoval mi vychádzať z bytu," hovorí poškodená. "Ak sa mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov," hovorí  Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy