Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalší cyklista prišiel o život na cestách: V Bánovciach nad Bebravou sa zrazil s autom
Zdielať na

Ďalší cyklista prišiel o život na cestách: V Bánovciach nad Bebravou sa zrazil s autom

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Nepozornosť zabíjala v Bánovciach nad Bebravou. Nákladné auto narazilo do cyklistu, ktorý šiel po hlavnej ceste a vodič si ho zrejme nevšimol. Cyklista spadol na zem tak nešťastne, že pár hodín po prevoze do nemocnice zomrel.

V Bánovciach nad Bebravou zasahovali včera večer všetky záchranné zložky. Zrazilo sa tu nákladné auto s cyklistom.  "Podľa doterajších zistení, 49-ročný vodič nákladného vozidla Iveco vychádzal od vrátnice firmy smerom na Hrežďovskú ulicu a následne doľava na Trenčiansku ulicu, kde v tom čase jazdil 63-ročný cyklista z Bánoviec nad Bebravou," povedal policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Mal dostatok času aby zastal bezpečne a uvidel toho cyklistu," skonštatoval znalec z odboru cestná doprava Milan Holéci.

Napriek tomu si cyklistu podľa doterajších zistení nevšimol a došlo k zrážke.

"Vodič nákladného vozidla nedal prednosť cyklistovi a prednou stranou vozidla narazil do cyklistu," uviedol policajný hovorca Kudlička.

"Narazil do cyklistu, toho odhodilo na zem a tam došlo k vážnemu poškodeniu lebky,"  poznamenal znalec Holéci.

"Na mieste zasahovali dve posádky záchrannej služby a pacienta sme previezli do nemocnice," objasnil hlavný lekár operačného strediska Július Pavčo.


Cestu, na ktorej sa nehoda stala cyklista veľmi dobre poznal. Neďaleko totiž býval.  Od domu bol vzdialený iba pár metrov. Po zrážke utrpel vážne poranenie hlavy. O niekoľko hodín v nemocnici zomrel. "Vec si prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou. V predmetnej veci je začaté trestné stíhanie, a to vo veci prečinu „Usmrtenie“," vysvetlil Kudlička. 

Vodič nákladného auta pred jazdou nepil. Cyklistovi odoberú krv pri súdnej pitve.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy