Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Od brutálnej bitky prešlo už takmer 6 rokov: Synovia Pavla Pašku si na súde vypočuli konečný verdikt
Zdielať na

Od brutálnej bitky prešlo už takmer 6 rokov: Synovia Pavla Pašku si na súde vypočuli konečný verdikt

KOŠICE / Ešte koncom roka 2015 obvinili synovcov vtedajšieho predsedu parlamentu Pavla Pašku, ktorí sa pobili na košickej hlavnej ulici. Po mnohých odvolaniach a neverejných zasadnutiach si vypočuli konečný verdikt. Dvom bratom súd tresty sprísnil.

Od brutálnej bitky v centre mesta prešlo už takmer 6 rokov. Silné údery a kopanec vtedy dostala aj mladá žena. Do potýčky sa so štvoricou Košičanov dostali ešte v novembri 2015. Udalosť dokumentuje aj záznam z bezpečnostnej kamery. Pri fyzickom útoku bratov utrpela zranenie najmä mladá žena a jej priateľ. Martin, Maroš a Branislav čelili obvineniu z výtržníctva a ublíženia na zdraví.

Prípad putoval po odvolaniach sa z okresného súdu opäť na Krajský, aby vo veci rozhodol. "Krajský súd v Košiciach zrušuje napadnutý rozsudok vo výroku o treste a spôsobu jeho výkonu u všetkých obžalovaných," hovorí predseda senátu. "Odvolací súd vyhovel nášmu návrhu, zrušil rozsudok prvého stupňa a rozhodol vo veci sám. Sprísnil v podstate tresty u dvoch obžalovaných, takže my sme spokojní," hovorí zástupkyňa poškodených  Dagmar Horváthová.

V praxi to teda znamená, že Maroš Paška dostal 9 mesiacov väzenia s podmienkou na 18 mesiacov, Martin podmienečný trest odňatia slobody na 3 mesiace s ročným odkladom, a u posledného Branislava trest ostal a teda 2 roky podmienečne s odkladom na 3 roky.

Napadnutá Zuzana si aj so svojim priateľom mohli konečne po dnešnom, pre nich víťaznom rozsudku, vydýchnuť. "Konečne! Konečne po 5,5 rokoch sme sa dočkali toho, že sú fakt vinní a spôsobili nám tie zranenia, ktoré nám spôsobili," hovorí napadnutá Zuzana. 

Povinnosť ospravedlniť sa poškodeným súd uložiť nemohol a tak teda ospravedlnenia sa ani nedočkali. "Toto by som asi od nich ani nechcela, keby to nechceli oni sami od seba sa ospravedlniť a o tom svedčí asi ich charakter, akí sú to ľudia," hovorí napadnutá Zuzana. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy