Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič na policajné signály nereagoval. Policajtom unikal rýchlosťou 200 km/h
Zdielať na

Vodič na policajné signály nereagoval. Policajtom unikal rýchlosťou 200 km/h

MALÉ LEVÁRE / Policajti spozorovali v Malackách vodiča, ktorý mal zákaz viesť všetky vozidlá. Hoci sa ho pokúsili niekoľkokrát zastaviť, na ich výzvu nereagoval - naopak, začal zrýchľovať. Vyše 200 kilometrovou rýchlosťou pokračoval v jazde.

Policajné prenasledovanie pokračovalo aj potom, čo sa muž vrútil do obce Malé Leváre.

"Vodič si to namieril priamo ku jednému z rodinných domov, kde sa mali nachádzať ďalšie osoby, ktoré sa snažili prekaziť policajný zákrok a to tak, že sa stavali do jazdnej dráhy policajného auta. Navyše jedna z týchto osôb mala doposiaľ nezisteným predmetom, pravdepodobne kameňom, rozbiť sklenenú výplň na policajnom aute, pričom zasiahla službu konajúceho policajta do hlavy," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva Veronika Martiniaková. Na miesto sa dostavili aj ďalšie policajné posily. Muž nakoniec svoju jazdu ukončil pred jedným z rodinných domov, kde skončil v putách. "V zmysle zákona boli voči vodičovi ako aj voči osobe, ktorá sa snažila prekaziť policajný zákrok použité donucovanie prostriedky, nakoľko tieto osoby kládli aktívny odpor a vulgárne nadávali príslušníkom PZ," konštatovala hovorkyňa Martiniaková. 

"Vyslaní záchranári napokon ošetrili dvoch mužov - prvý z nich utrpel viaceré poranenia a bol prevezený do nemocnice. Druhý utrpel ľahší úraz hlavy. V jeho prípade prevoz do nemocničného zariadenia potrebný nebol," uviedla hovorkyňa operačného strediska, Alena Krčová. Vodič dychovú skúšku odmietol, a tak bol eskortovaný do bratislavskej nemocnice, kde sa podrobil odberu krvi. Výsledky z laboratória zatiaľ nie sú známe.

"V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ PZ trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa a taktiež poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre trestný čin marenia úradného rozhodnutia v súbehu s trestným činom ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," uzavrela hovorkyňa Martiniaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy