Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Neuveríte vlastným očiam. Najprv doubledecker a teraz auto v dodávke
Zdielať na

FOTO: Neuveríte vlastným očiam. Najprv doubledecker a teraz auto v dodávke

Archívna reportáž

Nehoda v nebezpečnej zákrute

SKLABINÁ / Ďalší kuriózny prípad na ceste. Vynaliezaví Slováci tentokrát napratali osobné vozidlo do dodávky.

Pozorný šofér zachytil tieto tieto fotografie aj s upresnením prevozu: "Auto bolo prichytené len naťahovacou gumou aby sa dvere neotvárali". Išiel zo Sklabine po starej ceste smerom do Turčianskej Štiavničky." Podobné kuriozity sme na Slovensku už mali. 

Zákon sa k takýmto kauzám stavia benevolentne, úplne zakázaní to nie je. Náklad musí byť na vozidle riadne umiestnený, rozložený a upevnený, aby neohrozoval bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, neznečisťoval ani nepoškodzoval cestu ani jej okolie, nespôsoboval nadmerný hluk, neznečisťoval ovzdušie a nezakrýval svetlomety a svietidlá vozidla, odrazové sklá, tabuľku s evidenčným číslom a vyznačenie najvyššej povolenej rýchlosti.

Náklad musí byť zabezpečený tak, aby pri zmene rýchlosti jazdy alebo zmene smeru jazdy vozidla sa nezošmykol, neprevrátil, nespadol alebo sa inak voľne nepohyboval. Predmety, ktoré možno ľahko prehliadnuť, nesmú prečnievať po strane vozidla. Sypký materiál musí byť vždy zakrytý tak, aby sa zabránilo jeho vysypávaniu na cestu počas jazdy.

Touto kuriozitou sa budú zaoberať policajti zo Žilinského kraja. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy