Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po zásahu polície vyrástlo na dvore domu 60 rastlín konope
Zdielať na

Po zásahu polície vyrástlo na dvore domu 60 rastlín konope

OKRES DUNAJSKÁ STREDA / Kriminalisti si prišli po vyše 60 rastlín konope, ktoré vyrástli na dvore domu po vlaňajšom policajnom zásahu. Na neželanú úrodu ešte pred mesiacom upozornila kompetentných majiteľka usadlosti. Polícia reagovala po odvysielaní našej reportáže.

Polícia si pre priesady konope prišla so všetkou vážnosťou, dokonca opáskovali aj miesto činu. "Pozerali či nie je na okolí nasadené, vážne nie je nikde nič, len v tých miestach, kde oni manipulovali s tými rastlinami," hovorí majiteľka pozemku pani Irena. 

12 zrelých rastlín konope zaistili na ich dvore kriminalisti na jeseň minulého roka

Pestoval ich manžel pani Ireny, dnes obvinený z drogovej trestnej činnosti. Podľa slov manželky konope pestoval pre vlastnú potrebu, ako liečivo, keďže trpí viacerými ochoreniami. "Tie rastliny boli veľké, lebo boli pod fóliou, jak to strihali herkulesakmi, jak to padalo sa to vysemenilo všetko," takto nám opisovala zásah kriminalistov majiteľka pred týždňom.

Už pred mesiacom písomne upozornila na rastliny na svojom dvore nielen políciu, ale aj prokuratúru a ďalšie inštitúcie, konať začali až po odvysielaní našej reportáže. "Som šťastná, že ich zoberú, lebo z tohto dôvodu už nebude mať sudca, keď budeme chcieť podať žiadosť o prepustenie manžela z väzby, že by pokračoval v trestnej činnosti, neviem síce v akej. Som zvedavá čo z toho bude, lebo je tu ten istý vedúci, čo tu bol aj 21.9.2020, ten istý to tu teraz zberá, ktorý dával príkaz na strihanie, takže tu vidím stret záujmov nejaký," hovorí Irena. 

"Policajti sa skontaktovali s majiteľkou domu, ktorá ich na pozemok dobrovoľne pustila. Približne 64 kusov rastlín bude zaslaných na expertízne skúmanie. Polícia nateraz nemá dôvod, aby sme zadržali konkrétnu osobu," informuje hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. "To, že oni to zle cvakli, tým pádom, že sa to vysemenilo, je to len ich problém, sú to ich rastlinky, takže kriminálnu činnosť teraz fakt vykonáva kriminálna polícia. Chcem kontaktovať ohľadne znaleckého posudku, kde sú veľké pochybenia, ideme písať ďalej a budeme bojovať až v Štrasburgu, kvôli chybám, ktoré sú tu," hovorí Irena. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy