Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pátranie po nezvestnom mužovi odvolali: Pri sídlisku našli kostrové pozostatky
Zdielať na

Pátranie po nezvestnom mužovi odvolali: Pri sídlisku našli kostrové pozostatky

RIMAVSKÁ SOBOTA / Začiatkom vlaňajšieho januára odišiel z domova dôchodcov na nákup. Viac sa už nevrátil a odvtedy ho nevidela ani jeho rodina. 60-ročný Ján Hruška bol nezvestný rok a pol. Polícia po ňom už odvolala pátranie. Súvisí to s nálezom kostrových pozostatkov pri sídlisku v Rimavskej Sobote.

​Na lúke, neďaleko sídliska našiel chodec najskôr lebku, policajti potom v húštine postupne nachádzali ďalšie kostrové pozostatky. "Rukami som to nechytal, len som to tak nohou poobracal, či dobre vidím," povedal nálezca. "Začiatkom apríla bol nájdený kostrový nález. Najskôr lebka a následne aj iné časti ľudského tela, doklady a osobné veci," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Doklady patrili nezvestnému dôchodcovi. To však nestačilo na to, aby policajti potvrdili, že aj nájdené kostrové pozostatky patria jemu.

Po necelých dvoch mesiacoch už ale disponujú predbežnými výsledkami analýzy DNA. Pátranie po dôchodcovi preto zrušili. "Kostrový nález bol analýzou DNA stotožnený s nezvestnou osobou, po ktorej sme vyhlásili pátranie 15. januára 2020. Išlo o 60-ročného dôchodcu, ktorý začiatkom minulého roka odišiel z domova dôchodcov a nikto o ňom nemal žiadne informácie," ozrejmila Faltániová.


Dôchodca presne v deň zmiznutia nastúpil do domova dôchodcov, kam prišiel rovno z liečenia. Približne po hodine odišiel do obchodu, viac sa už ale nevrátil. Príbuzný bol presvedčený o tom, že za jeho zmiznutím mohli byť aj psychické problémy. "On sa snažil to aj rozpisovať v denníkoch, že ako čo ho trápi, tie jeho pocity, na druhej strane sa pokúšal bojovať s tým všetkým a žiť kvázi normálne," povedal Ondrej, príbuzný nezvestného muža. Kostrové pozostatky nezvestného Ondreja našli necelý kilometer vzdušnou čiarou od miesta, odkiaľ odišiel. To, že kedy presne zomrel a či išlo o prirodzenú smrť z predbežnej analýzy nie je zrejmé.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy