Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mária (†13), ktorého strhol prúd Váhu, našli mŕtveho
Zdielať na

Mária (†13), ktorého strhol prúd Váhu, našli mŕtveho

TRNAVA – Všetky záchranné zložky boli od pondelka v pohotovosti. V galantskom okrese pri rieke Váh pátrali po 13-ročnom Mariánovi. Syna hľadal aj jeho otec, ktorý veril, že bude v poriadku. No, žiaľ, nestalo sa tak.

Mário odišiel z domu ešte v pondelok krátko po tretej hodine popoludní. Rodičom oznámil, že ide s kamarátom na zmrzlinu. Na bicykli cestou tam, sa ale rozhodli, že sa pôjdu okúpať k rieke Váh, neďaleko Šúroviec. Tam sa zrejme stretli s ďalšou partiou kamarátov. Podľa slov jeho otca, do vody mal ísť potom, ako ho vyzvali. "Baba im povedala, že aby nebol drzí, také voľačo, že skoč do vody. No a chudák musel ísť do vody," povedal Máriov otec.

No odrazu tínedžer zmizol pod hladinou. Kamaráti ihneď zastavili okoloidúceho muža, aby im pomohol a taktiež ihneď volali na tiesňovú linku. Po chlapcovi pátrali od pondelkového dopoludnia, a to policajti, hasiči, dobrovoľníci, ako aj rodina. Spolu aj s civilnou ochranou s člnmi prehľadávali nielen breh rieky, ale aj koryto. Mária sa im však do večerných hodín nepodarilo nájsť. Otec ho neustále hľadal aj vo vode. Stále dúfal, že ho silný prúd nestrhol. "Dúfam, že je živý chudák," vyjadril sa Máriov otec.

S pátraním pokračovali aj od utorkového rána. Do pátrania boli zapojení aj záchranári so špeciálne cvičeným psov, ako aj vrtuľník. "Do pátracej akcie bola zapojená aj letka ministerstva vnútra, za pomoci ktorej sa chlapca podarilo nájsť," uviedla hovorkyňa KR PZ TT Mária Linkešová. 13-ročného Mária našli v utorok okolo desiatej hodiny ráno, a to asi päť kilometrov od miesta, kde vstúpil do vody. Jeho nehybné telo plávalo na hladine s prúdom rieky v časti nazývanej Šintavské Bane. Vytiahnuť ho museli hasiči. "Hasiči vytiahli bezvládne telo z vody a pomocou člna previezli do najbližšej lodenice v Šintave," ozrejmila Lena Košťálová, hovorkyňa KR HaZZ Trnava. Mário bol šikovný školák a miloval futbal. Žiaľ, nešťastné kúpanie s kamarátmi sa skončilo tragédiou. Čo sa presne na mieste stalo, polícia zisťuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy