Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezvestný dôchodca sa po piatich dňoch našiel. Svoj bicykel pri sebe nemal, v ruke držal palicu
Zdielať na

Nezvestný dôchodca sa po piatich dňoch našiel. Svoj bicykel pri sebe nemal, v ruke držal palicu

KOLÁROVO / V stredu 12. mája sme žiadali o pomoc pri hľadaní dôchodcu z Kolárova. Z ničoho nič sa objavil na samote pri Malom Dunaji. Síce bez bicykla, ale s palicou. Dezorientovaný 80-ročný dôchodca, ktorý zrejme strávil pod holým nebom 5 dní, je už v bezpečí.

82-ročný dôchodca sa po 4 dňoch nezvestnosti zjavil 7 km za Kolárovom s palicou v ruke

Pán Jozef zmizol v nedeľu z domu, v ktorom žije sám. Nezvestnosť nahlásila jeho sestra. Naposledy ho videli s jeho obľúbeným bicyklom na križovatke za Kolárovom, presne pri odbočke k samote pred Veľkým Ostrovom, kde sa teraz znenazdajky zjavil. "Okolo šiestej, pol siedmej sme sedeli vonku na terase, pes začal štekať a zbadal som jedného pána, išiel smerom na Kolárovo, potom som ho zbadal, že asi je to ten človek, ktorého som videl na FB, dali sme mu jesť, nejakú prikrývku, stoličku, keksíky, vodu," hovorí záchranca nezvestného pán Csaba. 

Nezvestnosť muža zverejnila polícia i na sociálnej sieti

Odkiaľ informáciu mnohí zdieľali. Okrem iných aj Občianska stráž, združenie dobrovoľníkov zo Žitného ostrova. "Zvláštne vyzeral pánko, čo tu hľadá, hovoril, hľadá kamarátov. Keď som ho zbadal, tak som zavolal občiansku stráž, ostatné potom riešili oni, čiže políciu, sanitku," hovorí Csaba. "Prišli sme sem, 15 minút boli sme tu, videli sme, že on je, zavolali sme 158," hovorí predseda združenia Občianska stráž Slovenskej republiky Kristián Szedlák. 

Jozefa hľadali niekoľko dní 

Členovia dobrovoľníckeho združenia, ktoré si dalo za cieľ pomáhať ľuďom v rôznych situáciách, pána Jozefa hľadali už niekoľko dní. "Už dva dni predtým, hľadali sme celý deň aj večer, termokamera, osobne, autom, pozreli sem tam, čo sme dostali nejaké informácie, ale bohužiaľ nebol tam," hovorí Szedlák. 

Kde bol päť nocí sa nepodarilo zistiť 

Kde dôchodca prespal 5 nocí od nedele, čo jedol, čo pil, a kde skončil jeho bicykel, sa zistiť nepodarilo. Podľa svedkov mal mať v nedeľu pri sebe väčšiu sumu peňazí, teraz mal vo vrecku len pár drobných. "Že bol unavený, že mu bola zima, že za kamarátom išiel, že hľadal nejakých kamarátov," hovorí Csaba. "Osoba počas vyťažovania uviedla, že nebol na nej nebol spáchaný priestupok, ani trestný čin," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy