Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nešťastná láska dohnala mladú ženu k zúfalému činu. Vyliezla na elektrický stĺp a rukami sa dotkla káblov
Zdielať na

Nešťastná láska dohnala mladú ženu k zúfalému činu. Vyliezla na elektrický stĺp a rukami sa dotkla káblov

KOŠICE / Mladú len 17-ročnú ženu dohnala nešťastná láska k zúfalému činu. V pondelok 11. mája podvečer vyliezla na elektrický stĺp a rukami sa dotkla káblov. S popáleninami padala z vysokej výšky.

Smútok z nešťastnej lásky sa na sídlisku Luník 9 mohol skončiť tragicky. Len 17-ročná žena vyliezla na stĺp vysokého napätia. "Tá išla hore, chytila toto kábel a spadla dole," hovorí svedok. 

Podľa miestnych sa mal mladý pár hádať

Údajne malo dôjsť aj k fyzickému napadnutiu, ktorému pravdepodobne zodpovedá aj tržná rana na hlave. Iveta hádku neuniesla a tak sa rozhodla so svojim životom skoncovať a vyliezla na stĺp vysokého napätia. Akonáhle sa chytila káblov začala padať na zem, no zachytila sa asi v polovici stožiara. To už zbadali aj miestni, ktorí jej utekali na pomoc. "My sme išli hore zobrali sme ju dole a sanitka prišla a požiarníci," hovorí svedok. 

Mala popálené ruky aj nohy

"Po príchode jednotky na miesto udalosti sa už osoba nachádzala na zemi v opatere RZP. Hasiči ju pomohli naložiť do sanitného vozidla," informuje hovorkyňa HaZZ Košice Jana Matis Libová. "Pacientka bola po príjazde našej posádky RLP pri vedomí, s tržnou ranou na hlave a s popáleninami 2.stupňa v oblasti hornej a dolnej končatiny. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti sme ju transportovali do nemocnice," informuje hovorca Záchranná služba Košice Viktor Wurm. 

Nejde o prvú takúto udalosť

Podľa našich informácii mal na ten istý stĺp minulý týždeň vyliezť aj brat zraneného dievčaťa, ktorý leží s popáleninami v nemocnici. Už aj v minulosti chceli ukončiť svoj život takýmto spôsobom viacerí. Najčastejším dôvodom bola nešťastná láska. "Tam treba dačo dať, ja neviem, dajaký plech alebo neviem dačo tam dať, lebo už tam koľkí ľudia zomreli. Dneska prídete tu, budete niečo riešiť, zajtra alebo pozajtra zase niekto pôjde a to furt každý deň, to sa nedá," hovoria obyvatelia sídliska. 

"Polícia túto udalosť preveruje, avšak vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, bližšie informácie nateraz poskytovať nebudeme, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy