Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Malé dievčatko leží v nemocnici. Skočilo pred auto vo chvíli, keď sa už nedalo nič robiť
Zdielať na

Malé dievčatko leží v nemocnici. Skočilo pred auto vo chvíli, keď sa už nedalo nič robiť

MARKUŠOVCE, OKRES SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Deväťročné dievča z Markušoviec vbehlo v dedine rovno pod kolesá auta. Skončilo v nemocnici. Vodič, ktorý šiel po hlavnej ceste, hovoril, že bol bezradný.

Vodič smeroval cez obec Markušovce do Spišskej Novej Vsi. Dieťa pri ceste si všimol. No podľa jeho tvrdenia bolo nerozhodné, či prejde cez cestu, alebo neprejde. "Idem, nejdem, idem, nejdem. A potom videla auto a ako keby si myslela, že ešte prebehne, ale už neprebehla. Ja som vtedy v tom čase už brzdil," hovorí vodič. 

Podľa slov vodiča išiel cez dedinu maximálne 40-tkou. Keď videl, že sa dievča rozbehlo , tak začal brzdiť. No na úzkej ceste sa dieťaťu vyhnúť nedokázal. "Úplne mi vpálila do cesty a už som nedokázal zrážke zabrániť. Nemal som sa kam vyhnúť. Ja som potom volant strhol do pravej strany. Ale ona už bola v tej dráhe," hovorí vodič.

Príbuzní dievčaťa s tým nesúhlasili. Policajti si k vyšetrovaniu preto vzali súdneho znalca. "Maloletá chodkyňa náhle vstúpila na vozovku, bez toho, aby sa dostatočne presvedčila, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva. A vošla do jazdnej dráhy prichádzajúcemu vozidlu," informujme hovorkyňa KR PZ Kočice Lenka Ivanová. 

Zranené dievča si od príbuzných prevzali záchranári. Ošetrili ju na mieste. No keďže mala telíčko posiate modrinami, vzali ju do nemocnice. "Pacientka utrpela iba povrchové poranenia. Ostáva ale v nemocnici na pozorovanie," informuje hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková. "Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila," informuje Ivanová. 

K zrážke došlo pred domom kde dievča bývalo

Policajti preto upozorňujú rodičov, aby mali deti viac pod kontrolou. "Je dôležité naučiť dieťa správne prechádzať cez cestu a pohovoriť si s ním o nástrahách na cestách," informuje Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy