Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeja neodradilo ani to, že majitelia boli v tom čase doma. Po krádeži sa vybral rovno na nákupy
Zdielať na

Zlodeja neodradilo ani to, že majitelia boli v tom čase doma. Po krádeži sa vybral rovno na nákupy

VRANOV NAD TOPĽOU / Mladý zlodej sa vkradol do rodinného domu. Neodradilo ho ani to, že majitelia boli v tom čase doma. Otvoril si vchodové dvere a vošiel až do kuchyne, kde mala majiteľka domu peňaženku s dokladmi. Zlodej sa hneď po krádeži vybral na nákupy, míňať ukradnuté peniaze.

Obaja manželia boli počas krádeže doma. Zlodej sa vkradol do vnútra cez vchodové dvere, ktoré majitelia nemali uzamknuté. O tom, že sa po ich dome pohybuje zlodej, nemali ani tušenie. "Ja som bola pri počítači, manžel niečo čítal, zlodej vstúpil do bytu a ukradol mi peňaženku," hovorí okradnutá majiteľka domu. "Spolu s peňaženkou odcudzil finančnú hotovosť v celkovej sume 70 eur, kartičku poistenca, OP a 3 bankomatové karty," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Len čo sa zlodej dostal k plnej peňaženke, utiekol cez najbližšie okno. Po krádeži sa vybral rovno na nákupy. Niekoľkokrát po sebe využil bezkontaktnú platbu. "Muž vykonal celkom osem platieb bankomatovou kartou na sumu viac, ako 80 eur a taktiež vykonal neúspešný pokus o platbu," informuje Ligdayová. 

Páchateľa v krátkom čase vypátrali a zadržali vranovskí policajti

V super rýchlom konaní ho predviedli pred súd. "Obvinený bol sudkyňou pre prípravné konanie vzatý do väzby z dôvody aby nepokračoval v trestnej činnosti," informuje hovorkyňa súdov Prešovskom kraji Ivana Petrufová. "Zadarmo mám ísť do basy? Dačo keď som ukradol, tak som išiel, ale teraz pre nič za nič mám sedieť?" hovorí obvinený muž. 

Pred policajtmi sa obhajoval s tým, že kartu, ktorou platil v obchode, mu dala akási žena. O tom, že je ukradnutá, vraj nevedel. Tvrdí, že je nevinný a podľa jeho slov ho zadržali neoprávnene. "Bez dôkazov, žiadny dôkaz nemajú, len toto čo som povedal, že som platil kartou v stánku, keď som kúpil cigarety," hovorí obvinený muž. "Muž bol obvinený z trestných činov porušovanie domovej slobody v súbehu s prečinom neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku," informuje Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy