Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kuriérovi vyšiel pozitívny test. Nastúpil do povinnej karantény a prišiel kvôli tomu o prácu
Zdielať na

Kuriérovi vyšiel pozitívny test. Nastúpil do povinnej karantény a prišiel kvôli tomu o prácu

PREŠOV / Mladému mužovi z východného Slovenska, ktorý pracoval ako kuriér, vyšiel pri antigénovom testovaní pozitívny výsledok, a tak musel byť dva týždne v izolácii. Napokon preto prišiel o prácu. Hneď ako sa dozvedel o tom, že je pozitívny, informoval svojho zamestnávateľa a ten za neho zohnal náhradu. Na druhý deň ochorel aj náhradník a zohnať narýchlo ďalšieho už nebolo jednoduché. Prepravcovi, pre ktorého obaja pracovali, dala kuriérska spoločnosť okamžitú výpoveď. Navyše má mladý východniar podozrenie, že výsledok jeho testu bol falošne pozitívny.

Mladý muž pracujúci ako kuriér po pozitívnom výsledku testu nemohol z objektívnych dôvodov nastúpiť do práce. Porušil by tým aktuálne prijaté opatrenia. Navyše by ohrozil desiatky ľudí. Len za jeden deň vybaví viac, ako sto zákazníkov. Nečakal, že povinná karanténa bude napokon problém, pre ktorý príde o prácu. "Ako sa zachovala tá kuriérska spoločnosť, dosť ma to šokovalo, lebo pre nich je asi viac rozvoz balíkov ako zdravie kuriéra," hovorí kuriér Ján. 

"Ak je výsledok pozitívny, tak to má za následok povinnosť podrobiť sa 14 dňovej izolácii," informuje vedúci kancelárie regionálneho hygienika RÚVZ Prešov Pavel Liška. "Možno doručovanie balíkov je dôležitejšie ako zdravie, ktoré sa tak prezentuje v republike. Z toho ja som sklamaný, lebo mladí ľudia takto prichádzajú o prácu," hovorí prepravca pracujúci pre kuriérsku spoločnosť. 

Mladý muž absolvoval po pozitívnom AG teste o 5 dní neskôr aj PCR test

Na dĺžku jeho karantény to už vplyv nemalo. "Volal som na hygienu, oni mi povedali, že aj keď som negatívny, musím dodržať karanténu," hovorí kuriér Ján. "Povinnosť podrobiť sa izolácii je stanovená vyhláškou verejného zdravotníctva," informuje Liška. "Oni sa vyjadrili, že ich to nezaujíma, že tam je hneď výpoveď," hovorí kuriér Ján. 

"Prišiel mail a volali, že musia s nami rozviazať spoluprácu," hovorí prepravca pracujúci pre kuriérsku spoločnosť. "Kvôli chybnému antigénu môj dopravca prišiel o prácu a tým pádom aj ja," hovorí kuriér Ján.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy