Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Syn sa vyhrážal zabitím vlastnému otcovi. V dome mu dokonca nechával pustený plyn
Zdielať na

Syn sa vyhrážal zabitím vlastnému otcovi. V dome mu dokonca nechával pustený plyn

OKRES BARDEJOV / 49-ročný muž sa vlastnému otcovi opakovane vyhrážal zabitím. Dôchodcovi dlhodobo ubližoval, dokonca ho fyzicky napadol. Stalo sa napríklad aj to, že v dome, v ktorom spoločne bývajú, pustil na sporáku plyn a odišiel.

Dôchodcovi jeho syn ubližuje už niekoľko rokov

Starší pán nemôže pokojne ani spávať. Jeho syn, s ktorým býva pod jednou strechou, ho úmyselne ohrozuje, a to napríklad aj pusteným plynom. "Zacítil som plyn, hneď som išiel otvoriť okno, ani som nesvietil, lebo to je možné vybuchnúť," hovorí otec obvineného muža. 

Okrem slovných aj fyzických útokov vymyslel dospelý syn aj ďalšie spôsoby, ako otcovi ublížiť

"Z vypínača odstránil vonkajší kryt a vytiahol z neho elektrické káble. Keď sa otec snažil zasvietiť, bol zasiahnutý elektrickým prúdom," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Synovi diagnostikovali vážne psychické ochorenie

Ešte pred pár rokmi mali synovi diagnostikovať vážne psychické ochorenie. Práve to má byť dôvodom jeho správania. Predpísané lieky neberie a aj akúkoľvek inú liečbu odmieta. "On nechce isť, to sú také mizerné zákony, že on musí súhlasiť, človek, ktorý nerozmýšľa poriadne nevie, čo robí a musí súhlasiť, aby sa išiel liečiť," hovorí otec obvineného muža. "V prípade, že súd v konaní zistí zmenšenú príčetnosť páchateľa, môže rozhodnúť o uložení ochrannej liečby, ktorá sa vykonáva buď ústavnou alebo ambulantnou formou," hovorí advokát Daniel Boľanovský. 

Agresívneho muža policajti obvinili z nebezpečného vyhrážania

Je stíhaný na slobode a otcovi robí naďalej problémy. "Dali to prokurátorovi, on je chorý, oni ho trestať nemôžu a ja neviem, ja sa bojím o svoj život," hovorí otec obvineného muža. "O návrhu na vzatie obvineného do väzby rozhoduje sudca pre prípravné konanie," hovorí advokát Boľanovský.

Otec obvineného muža dúfa, že synovi súd nariadi liečbu

Obáva sa, aby to nebolo príliš neskoro a aby dovtedy niekomu neublížil. "Lenže kedy bude súd, to je zdĺhavé," hovorí otec obvineného muža. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy