Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvojročný chlapček spadol do potoka a prúd ho unášal stovky metrov. Z vody ho vytiahol miestny chlapec, ktorý si ho všimol vo vode
Zdielať na

Dvojročný chlapček spadol do potoka a prúd ho unášal stovky metrov. Z vody ho vytiahol miestny chlapec, ktorý si ho všimol vo vode

JAROVNICE / Dvojročný chlapček spadol do potoka a prúd ho unášal stovky metrov. Z vody ho vytiahol miestny chlapec, ktorý si ho všimol vo vode. Skočil do potoka a dieťa vytiahol na breh. Je však vo vážnom stave.

Dvojročné dieťa sa nepozorovane vytratilo z domu, vo chvíli keď jeho mama odbehla k susedom po vodu. Keď sa po pár minútach vrátila, chlapčeka už doma nenašla. Ten sa v nestráženej chvíli vybral úplne sám smerom k potoku.


"To ani 4 a pol minúty nebolo, išla som po vodu, vrátim sa do domu už tam nebol, išla som ho hľadať, nikde nebol," povedala mama chlapca Viera Čarná.

"Chlapec vstal, vyšiel von a to od jarka býva dva alebo tri metre," uviedol príbuzný chlapca.

"Dieťa bez prítomnosti dospelej osoby prišilo až ku korytu potoka, do ktorého spadlo,"
informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.




Chlapčeka unášal silný prúd niekoľko stoviek metrov. Až na tomto mieste pri moste ho vytiahli z vody. Bol však v bezvedomí a vôbec nereagoval.

"Ja som skočil pod most a som ho vybral a dával som mu umelé dýchanie," povedal záchranca chlapca Roman Husár.

Chlapčeka sa ujali privolaní záchranári. Previezli ho do košickej nemocnice. Podľa jeho príbuzných je stav dieťaťa naďalej vážny.

"Polícia preveruje všetky okolnosti prípadu, skúmať bude aj trestno-právnu zodpovednosť rodičov," skonštatovala policajná hovorkyňa-

"My čakáme aby prežil, aby sa mu nič nestalo," uzavrela príbuzná chlapca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy