Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mestských policajtov zalarmoval krik dieťaťa, matke namerali takmer dve promile v krvi
Zdielať na

Mestských policajtov zalarmoval krik dieťaťa, matke namerali takmer dve promile v krvi

ZVOLEN / Mestskí policajti vo Zvolene riešili ďalšieho nezodpovedného rodiča. Tamojším parkom sa rozliehal srdcervúci plač malého chlapčeka v kočíku. Na lavičke pritom sedela jeho matka, policajti jej však namerali takmer dve promile.

Mestská polícia vo Zvolene nedávno riešila nepríjemnú udalosť vo Višňovského parku. Na lavičke spozorovali skupinku ľudí, ktorá na verejnosti popíjala alkohol. Bola medzi nimi aj matka s približne ročným plačúcim chlapčekom v kočíku. 

„Počas hliadkovacej činnosti sme spozorovali 3 osoby, ktoré vykazovali známky požitia alkoholu a mali pri sebe maloleté dieťa, ktoré nedostalo takú starostlivosť ako by malo - náležitú,“ priblížil Pavol Varga z MsP Zvolen. 


Mestskí policajti nestratili duchaprítomnosť a maloleté dieťa na mieste nakŕmili výživou, ktorú našli matke v kočíku a doplnili dieťaťu tekutiny z vlastných zásob, nakoľko detská fľaša určená pre chlapčeka bola, žiaľ, prázdna. Keďže matke chlapčeka po dychovej skúške zistili 2 promile alkoholu, volali muži zákona na stálu službu, ktorá na miesto privolala zdravotníkov.

„Po príchode RZP prezreli dieťa a usúdili, že je potrebné ďalšie vyšetrenie a odviezli matku s dieťaťom na detské oddelenie do nemocnice Zvolene," upresnil Pavel Popovič z MsP Zvolen. 


Tento prípad opitej matky s dieťaťom nie je jediným za posledné týždne, ktorý riešila mestská polícia Zvolen. Nedávno hliadka pomáhala nájsť matke štvorročné dvojičky, ktoré sa jej stratili v parku Alexandra Domana. Zanedbanie zverenej osoby pritom môže byť najprísnejšie posudzované ako trestný čin.

„Téma zanedbávania starostlivosti o deti je citlivá téma, ktorá prioritne spadá do kompetencie sociálnej kurately, ale ak hrozí reálne ohrozenie zdravia a života dieťaťa, alebo je vystavené dieťa situácii, že sa nedokáže samo o seba postarať, čím môže byť ohrozený jeho život a zdravie, vstupuje do prípadu už aj polícia v podobe trestného konania," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy