Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Namiesto pálenky vypili nemrznúcu zmes. Príčinu smrti dvoch mužov z Čekoviec objasnila pitva
Zdielať na

Namiesto pálenky vypili nemrznúcu zmes. Príčinu smrti dvoch mužov z Čekoviec objasnila pitva

ČEKOVCE, OKRES KRUPINA / Smrť dvoch mužov na lazoch nad Čekovcami, o ktorej sme hovorili pred pár dňami, stále riešia krupinskí policajti. Bezvládne telá 56 a 63-ročných mužov našla v izbe sestra jednej z obetí. Chlapi celú noc popíjali, priniesli si kanistru a mysleli, že je tam pálenka. Pitva odhalila, že urobili osudnú chyby, vypili nemrznúcu kvapalinu.

Stalo sa to v dome na lazoch nad Čekovcami. Bývala tu jedna z obetí, s mamou a dvomi sestrami. V osudný večer popíjal majiteľ domu s kamarátom, ráno sa už ale neprebrali. Bezvládne telá 56 a 63-ročných mužov našla bez známok života sestra jedného z nich. "Zatvorili sa do izby a ráno som ich našla mŕtvych, brat bol na fotelke a ten druhý v posteli," hovorí sestra obete. 

Muži vypili nebezpečnú látku 

Bolo to na lazoch, čo komplikovalo zásah. Policajti zaistili bandasku s neznámou tekutinou, z ktorej muži v noci popíjali. A práve to sa podľa súdnej pitvy stalo obom mužom osudným. Vraj si mysleli, že je tam pálenka. V skutočnosti ale vypili nebezpečnú látku. "Príčinou smrti je intoxikácia, nemrznúca kvapalina," informuje hovorkyňa KR PZ BB Petra Kováčiková. 

Podľa sestry obete bandasku doniesol kamarát

"Sused doniesol dačo, neviem, čo to je, ja som to nepila, ani som to nevidela," hovorí sestra obete. Muži si vraj nič podozrivé nevšimli, urobili obrovskú chybu, údajne si ale mysleli, že pijú domácu pálenku. Bandasku vraj pred tým aj ovoňali. Všetky okolnosti nešťastia preveruje polícia. "Vyšetrovanie aj naďalej prebieha," informuje Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy