Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jedna nenápadná veta zachránila v Tatranskej Lomnici dôchodkyni život
Zdielať na

Jedna nenápadná veta zachránila v Tatranskej Lomnici dôchodkyni život

TATRANSKÁ LOMNICA / Jedna nenápadná veta vodiča pojazdnej pekárničky zachránila v Tatranskej Lomnici dôchodkyni život. Bola jeho pravidelnou zákazníčkou. Jej sused následne zavolal pomoc, ktorá prišla v poslednej chvíli.

Vodič pojazdnej pekárničky chodieva do Tatranskej Lomnice pravidelne, stálych zákazníkov si už pozná. Medzi nich patrí aj staršia žienka. Lenže odrazu jej nebolo, pečivo si kupoval aj jej sused. "Mi to bolo tak divné, lebo už dvakrát nebola, tak vravím tomu susedovi, že už dlhšie tu nebola, že asi niečo nie je v poriadku," vysvetlil Marek, vodič pekárničky. 

A táto nenápadná veta spustila záchrannú akciu, sused Miroslav Plichta začal konať. "Tak som sa opýtal ešte druhej susedy, či ju náhodou nevidela tiež, povedala, že nevidela," poznamenal. Susedia sa tak obrátili na tatranských mestských policajtov.

"Sme zavolali poštárke, lebo s ňou bola občas v styku, poštárka potvrdila, že ju nevidela minimálne od piatka," priblížil Jozef Štefaňák, zástupca náčelníka MsP Vysoké Tatry. Zmobilizovali hasičov i záchranárov. Pani na búchanie nereagovala, tak sa do bytu dostali násilím a zrejme aj v poslednej chvíli. "Bola vo veľmi vážnom stave, ležala na zemi a sama by si pomôcť nedokázala zavolať," upresnil Štefaňák. 

Dozvedeli sme sa, že staršia pani je stále v nemocnici, ak by však nebolo všímavostí ľudí, tento príbeh by zrejme skončil so smutným koncom. "Pani zachránili tí, čo nás na to upozornili, my sme konali len svoju povinnosť. Obdivuhodné v dnešnej dobe, obzvlášť v covidovej, je to, že sú ľudia všímaví ku sebe, všímajú si najmä takýchto takýchto starších ľudí," povedal Štefaňák. 

"Navzájom si treba pomáhať," dodal sused Miroslav. "Dúfam, že aj ľudia ostatní si budú potom všímať svojich susedov, hlavne tých starších, ktorí sú doma sami, že naozaj, keď ich nebudú vidieť jeden-dva dni, ísť ich skontrolovať, či sú v poriadku," vyzýva vodič pekárničky Marek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy