Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pozor na diaľničné známky zo zošrotovaného auta. Sú neplatné!
Zdielať na
Krimi

Pozor na diaľničné známky zo zošrotovaného auta. Sú neplatné!

Pozor na diaľničné známky zo zošrotovaného auta

Šrotovné je už za nami, avšak pozor na diaľničné známky. Pani Katarína z Púchova si v januári jednu kúpila, auto si však dala v apríli zošrotovať. Známku odlepila a použila na svoje nové auto. Tá však obsahuje staré evidenčné číslo vozidla. Bude akceptovaná? Bohužiaľ...

"V prípade šrotovného nie je možné ju vymeniť. Je nutné kúpiť novú," odpovedá Ján Packa. 

Ďalší problém je tiež rozbité čelné sklo a na ňom diaľničná známka. "Stačí si zobrať kupón od diaľničnej známky, potvrdenie od polície o vyšetrovaní skutočnosti a Národná diaľničná spoločnosť ju vymení bezplatne, " dopĺňa šéf policie.

Aj vám sa stalo, že ste pri záverečných skúškach neprešli, pretože ste išli namiesto 50 km/h rýchlosťou 51 km/h?

Packa: "Prakticky nie je možné zistiť, či vozidlo išlo rýchlosťou o kilometer vyššou. Tu skúšobný komisár môže prikročiť k tomu, že ste porušili dopravný predpis iba vtedy, keď je rýchlosť podstatne vyššia, minimálne o 5 až 10 km/h."

Pána Stanislava napadli opilci, on im však pästné údery vrátil. Opilci tak dopadli oveľa horšie ako on. Paradoxne to bol práve on, kto dostal polročnú podmienku. "Ide o zrejmý prípad prekročenia nutnej obrany ako zákonnej podmienky, pretože zrejme dobil tých pôvodných útočníkov tak, že to nebolo pekné," uvádza na pravú mieru ján Packa.

Napokon sme dostali otázku, či si policajt môže dať tetovania aj na viditeľné miesta. "Policajt je predstaviteľ štátnej moci voči občanom, a ako taký by mal aj slušne vyzerať, byť slušne ustrojený a nemal by mať tetovania, ktoré sú voľne viditeľné okom, aj keby boli slušné,“ dodal Packa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy