Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Záhadná smrť na chate: Partia popíjala z nádoby s neznámou tekutinou, 2 muži boli do rána mŕtvi
Zdielať na

Záhadná smrť na chate: Partia popíjala z nádoby s neznámou tekutinou, 2 muži boli do rána mŕtvi

KRUPINA / Záhadná smrť dvoch mužov pri Krupine. Na usadlosti nad obcou Čekovce objavila polícia dve telá bez známok života. Podľa prvých informácií spali v izbe štyria ľudia, dve ženy a dvaja muži. Tí sa už ráno neprebrali. Na mieste zaistili aj nádobu s neznámou tekutinou.

​Okolo celého prípadu je zatiaľ množstvo nezodpovedaných otázok. Na usadlosti nad obcou Čekovce trávila večer partia ľudí, boli tam muži, aj ženy. Večer mali popíjať a potom išli spať. Isté je v tejto chvíli len to, že dvaja z mužov, jeden z nich bol Čech, sa ráno už neprebrali. "Na usadlosti na našli dve osoby bez známok života," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ BB Petra Kováčiková. V izbe spali podľa svedkov dva páry. Ženy sa ráno prebrali, no svojich partnerov vraj zobudiť nedokázali, a preto volali o pomoc. "Muži nejavili známky života, lekár skonštatoval smrť," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

Zásah komplikoval náročný terén, k usadlosti sa dalo dostať iba na štvorkolkách. Na mieste bol obhliadajúci lekár. Násilnú smrť v tomto prípade vylúčil, no na presné určenie smrti bude potrebná súdna pitva. Čo sa pod úmrtie dvoch mužov podpísalo, policajti, zatiaľ, nevedia. "Príčina smrti nie je známa," povedala Kováčiková.

Záhadný prípad vyšetrujú policajti z Krupiny. V teréne nad obcou Čekovce boli dlhé hodiny a zaisťovali stopy, ktoré by mohli pomôcť, vyriešiť celú záhadu. Policajti na mieste zaistili podozrivú bandasku, ktorej obsah poslali na expertízu. O tekutine, ktorá bola vo vnútri, si údajne domáci mysleli, že ide o alkohol. Podľa svedkov mala voňať ako domáca pálenka a údajne ju večer popíjali. Ešte sa nevie, ako sa partia k bandaske dostala a čo v nej skutočne bolo, to bude jasné po expertízach. Nedá sa tak, zatiaľ, vylúčiť ani možnosť, že práve vypitie tejto tekutiny sa stalo mužom osudným. "Začali sme trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy