Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Škandál na východe Slovenska: Z obecnej kasy zmizlo viac ako milión eur
Zdielať na

Škandál na východe Slovenska: Z obecnej kasy zmizlo viac ako milión eur

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY / Z obecnej kasy v Šarišských Michaľanoch zmizlo viac ako milión eur. Peniaze skončili na viacerých účtoch. Kto je za spreneverou obecných peňazí, vyšetruje polícia. Účtovníčka zamestnaná na obecnom úrade prišla o miesto.

​Milión tristo tisíc eur - to je suma, ktorá zmizla z účtu obce Šarišské Michaľany. Všetko sa prevalilo, keď obecnému úradu doručili upomienku za neuhradenú faktúru. Vtedy zistili, že peniaze, ktoré mali na účte, sú preč. "Musia zisťovať, kde tie peniaze išli," povedal obyvateľ Šarišských Michalian. "Sme podali trestné oznámenie na bývalú účtovníčku vo veci trestného činu porušenia povinností pri správe cudzieho majetku. Účtovníčka z obecných účtov zobrala peniaze," vyjadril sa starosta Šarišských Michalian Jozef Mačo. "Ja neviem, kde tie peniaze mohla dať, veď to je kopu peňazí," zamyslela sa obyvateľka Šarišských Michalian. "Vyšetrovateľ KR PZ v Prešove vedie trestné stíhanie a vykonáva všetky potrebné procesné úkony," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Po prevalení problému s peniazmi bola účtovníčka z obecného úradu prepustená. Aktuálne je práceneschopná. Spreneverené peniaze však napokon nemali skončiť u nej. Podľa doterajších zistení boli prevedené na 8 rôznych účtov. "Ona ich posielala na nejaké cudzie účty a pokiaľ viem, sú známi aj majitelia účtov," povedal Mačo. Peniaze mali byť pôvodne použité na viacero investícií v obci.

Napríklad na hasičskú zbrojnicu či verejnú zeleň. Kde napokon skončili, vyšetruje polícia. "Určite tie peniaze jej neostali, ona dokonca posielala na tie účty peniaze svoje a podľa všetkého, keď už nemala žiadne svoje, tak poslala z obecných," skonštatoval Mačo. "Jedine ju dakto vydierať mohol," zhodnotila obyvateľka Šarišských Michalian. "Z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, bližšie informácie nie je možné poskytnúť," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy