Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Niekto šteniatku ublížil a poškodil miechu, následky sú nezvratné
Zdielať na

Niekto šteniatku ublížil a poškodil miechu, následky sú nezvratné

FIĽAKOVO / Ešte donedávna to bolo životaschopné šteniatko, teraz sa plazí už len na dvoch labkách. Niekto mu vážne poškodil miechu a následky sú nezvratné. Obyvateľka Fiľakova ho našla pri železničnej stanici. Okolo neho stáli výrastkovia s balvanom v ruke. Majiteľka útulku vyzýva svedkov, ktorí videli viac, aby sa ozvali.

Mirko je asi 3-mesačný kríženec a momentálne sa o neho starajú vo fiľakovskom útulku. Pravdepodobne už nikdy sa nepostaví na zadné labky.

"Miecha je poškodená. Je to nezvratné. Žiaľ, psík zostáva natrvalo ochrnutý a čaká ho rehabilitácia a vozíček v budúcnosti," povedala predsedníčka občianskeho združenia Šťastné labky, Beáta Jagošová. Podľa veterinára išlo zrejme o silný úder. "V chrbtovej časti sa stal ten úraz a zadná časť je ochrnutá. On nemá cit v tých zadných nôžkach," opísala dôsledky zranení Beáta Jagošová. Tieto zranenia mu pravdepodobne spôsobili ľudia. Šteniatko ale mohlo dopadnúť oveľa horšie, nebyť svedkyne, ktorá zasiahla. "Pani zbadala pár detí, ktoré behali s kameňmi okolo psíka a zľakla sa, aby mu ešte viac neublížili s tým, že psík bol ležiaci. Tak utekala k nim," konštatovala Beáta Jagošová. Tvrdili, že zviera spadlo z balkóna a nech sa do nich nestará. Keď pohrozila políciou, ušli. Šteniatko zostalo bezvládne ležať. Faktom je, že donedávna ešte behalo. "Bol videný viackrát v okolí istého hypermarketu, tiež s týmito deťmi a vtedy bol v poriadku," povedala Beáta Jagošová. Prosí, aby sa ozvali tí, ktorí videli čo sa stalo ešte pred príchodom pani, ktorá zasiahla. "Samozrejme, ostanú v anonymite, aby sme ďalej mohli podnikať kroky v tejto veci," zdôraznila Jagošová. V takom prípade podá aj trestné oznámenie. Myslí si, že vinník by mal byť potrestaný. "Či už to boli mladiství, zodpovedajú za nich rodičia. Je to smutné, lebo zničili život mladému psíkovi. Toto nie je ospravedlniteľné," uzavrela Beáta Jagošová z občianskeho združenia Šťastné labky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy