Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Brutalita v Žiline: Na jednom zo sídlisk našli bodnutého muža
Zdielať na

Brutalita v Žiline: Na jednom zo sídlisk našli bodnutého muža

ŽILINA / Žilinskí policajti pracujú na objasnení prípadu, ktorý sa udial na sídlisku Hliny. Zalarmovali ich tamojší obyvatelia, ktorí privolali aj záchranárov, pretože zbadali muža, ktorý súrne potreboval ich pomoc.

37-ročného muža v piatok večer niekto bodol priamo do hrude, keď sedel na lavičke pri paneláku. Ľudia ho našli, keď zakrvavený ležal na zemi. "Záchranári, ktorých sme mu vyslali na pomoc, ho ošetrili a s otvorenou ranou na hrudníku transportovali do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Incident sa odohral v parku, kde sa schádzajú bezdomovci. Keď policajný technik zaisťoval stopy, odniesol z miesta činu aj plechovky od piva či prázdnu plastovú fľašu od vína.

"Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že muž utrpel zranenia s dobou liečenia na 42 dní," vyjadril sa Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. Zdravotníci v žilinskej nemocnici ho prijali v kritickom stave. "Pacienta sme prijali v priamom ohrození života. Okamžite musel ísť na operačnú sálu, absolvoval otvorenú operáciu hrudníka, momentálne je stabilizovaný na JIS," ozrejmila Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina.  Policajti sa teraz snažia zistiť, kto má tento brutálny čin na svedomí. "V súvislosti s touto udalosťou, prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," dodal Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy