Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyšetrovali gang vykrádačov chát, napokon sa kriminalisti dostali ku obchodovaniu so zbraňami
Zdielať na

Vyšetrovali gang vykrádačov chát, napokon sa kriminalisti dostali ku obchodovaniu so zbraňami

HORNÝ ZEMPLÍN / Vyšetrovali vlámačky do chát a poľovníckych zariadení, no napokon je z toho nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Na problémové predmety policajti narazili pri domových prehliadkach. Vyšetrujú organizovanú skupinu vlamačov, ktorá na Hornom Zemplíne vyčíňala niekoľko týždňov. Humenskí kriminalisti obvinili dovedna 6 ľudí.

Boli to vlámania do rekreačných záhradkárskych chatiek, no tiež do rôznych iných poľovníckych objektov. Dialo sa to na viacerých miestach Horného Zemplína. Mnohé pokusy o vlámanie ani nahlásené neboli. Z objektov zmizli veľké a ťažké hodnotné veci. Napríklad úplne nová, ešte zabalená kachľová pec či elektrocentrála.

"Kreslá kožené, plynové ohrievače do posedov, nie sú to malé peniaze, len na predaj, lebo keď to berú zaradom, to nie že niekto si vytipoval, to išlo strašne nárazovo," poznamenal hospodár Peter Vysočanský. "Je to organizovaná skupina, ktorá to robí, nie je to náhoda, musí to byť organizované, nenaložíte len tak do osobného auta, máte vozík, dopravný prostriedok s vlečkou," povedal Peter Nízky, člen PZ Adidovské lazy. 

A tieto slová policajné vyšetrovanie potvrdilo. Zo skutkov pri Zubnom, Pichniach a Ladomírove kriminalisti obvinili skupinu osôb."Na základe vykonaných dôkazov bolo vyšetrovateľom vznesené obvinenie pre prečin porušovania domovej slobody šiestim osobám," informoval policajný hovorca Daniel Džobanik. "Si myslím, že svoju robotu urobili veľmi dobre," zhodnotil Vysočanský. 

Vrámci dokumentovania tejto trestnej činnosti policajti urobili domové prehliadky a prehliadky iných nebytových priestorov. Pritom zaistili aj ďalšie veci,ktoré by mali súvisieť s trestnou činnosťou. "Čo sa týka podozrenia z nedovoleného ozbrojovania, v tomto štádiu nie je možné poskytnúť bližšie info," vysvetlil Džobanik. 

Vyšetrovanie teda stále pokračuje, no faktom je, že po prvotných obvineniach vlámačky prestali. "V mene všetkých poľovníkov ďakujeme policajtom, že to objasnili, sa to zastavilo, aspoň sa nebudeme poľovníci báť, že to bude pokračovať ďalej," dodal Vysočanský. "V prípade dokázania viny im hrozí väzenie na jeden až 6 rokov," upresnil Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy