Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vyšetrovateľ v prípade Violy Macákovej pozastavil trestné stíhanie
Zdielať na

Vyšetrovateľ v prípade Violy Macákovej pozastavil trestné stíhanie

BRATISLAVA / Violu Macákovú našli v podchladenom stave a zranenú v bratislavskom prístave v novembri 2019. Zo záverov vyšetrovania vyplýva, že smrť 34 ročnej učiteľky nespôsobilo cudzie zavinenie. Druhého marca vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie.

Vyšetrovateľ 2. marca definitívne zastavil trestné stíhanie v prípade smrti Violy Macákovej. V tlačovej správe to skonštatovala Krajská prokuratúra v Bratislave s tým, že v zákonom stanovenej lehote nebola voči uzneseniu o zastavení trestného stíhania z 24. februára podaná sťažnosť.

Viola Macáková prišla o život 11. novembra v roku 2019. Učiteľku angličtiny našli v bratislavskom prístave podchladenú, zranenú s roztrhanými pančuchami na koletách a s vyzutými čižmami. V tom čase ešte žila, no zomrela pri prevoze do nemocnice. Po jej smrti sa verejnosťou začali šíriť rôzne informácie. Od sexuálneho znásilnenia až po jej vraždu. 

"Neboli zadokumentované žiadne stopy po spútaní alebo zviazaní poškodenej, žiadne zlomeniny členkov. Prípadný sexuálny motív spáchania skutku bol vzhľadom na charakter zdokumentovaných zranení poškodenej jednoznačne vylúčený," konštatovala Krajská prokuratúra v Bratislave.


Podľa záverov z vyšetrovania mladá učiteľka Viola Mackáková zomrela na zlyhanie srdca, pri opakovanom pôsobení tupého násilia. "Medzi tupé násilie môžeme zaradiť aj opakovaný pád, pri ktorom sa poškodí tkanivo, podkožie, svaly, cievy. To môže spôsobiť tukovú embóliu, kedy sa krvným obehom zanesú tukové častice z poškodených tkanív do životne dôležitých orgánov, ako sú pľúca či mozog, čo môže mať fatálne následky," okomentoval súdny lekár Martin Balko.

Policajný vyšetrovatelia mali k dispozícií viaceré znalecké posudky a vypočuli 80-tich svedkov vrátane Violiných priateľov, či ľudí s ktorými sa v posledných dňoch pred smrťou kontaktovala a žiadala ich o odpustenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy